Køb kosttilskud, der virker

Køb kosttilskud med omhu. Vælger du de forkerte leverandører, virker de højst sandsynligt ikke efter hensigten.

Markedet på dette område er kæmpe stort. Der er masser af reklamer og du vil komme i tvivl om hvad, du skal købe.

Når du søger råd i en butik, så husk, at deres job er at sælge de produkter, de har i butikken. Derfor skal du sørge for at stille de rigtige spørgsmål og få dokumentation eller beskrivelser af hvordan kosttilskuddene er fremstillet.

Her vil jeg give dig nogle råd med på vejen, så du let kan tjekke om din leverandør leverer det bedste, der findes.
Køb kosttilskud og:

- Gå efter naturens egne produkter. Undgå kemisk fremstillede kosttilskud
- Gå efter organiske/økologiske dyrkningsmetoder
- Tjek at fremstillingen sker uden tilsætningsstoffer
Gå efter naturens produkter. Undgå kemisk fremstillede kosttilskud.

Vores krop er en stor kemisk fabrik, der har brug for næring fra naturen. Selv om vi er blevet dygtige til at efterligne naturen på mange områder, så ved forskerne faktisk slet ikke ret meget om hvad det er, der gør, at frugt og grønt forebygger alle de sygdomme, vi dør af i dag. De ved, at frugt og grønt er fyldt med plantenæringsstoffer, der har både en forebyggende effekt og en helbredende virkning.

Der er ganske få plantenæringsstoffer, som forskerne har identificeret. Men der er tusindvis af plantenæringsstoffer. Kun de kendte kan fremstilles i et laboratorium.

Køber du kosttilskud, der er fremstillet i et laboratorium, får du altså kun de få vitamin-dele og plantenæringsdele, som er kendte - og du vil mangle alle de andre.

Forskerne siger også, at det er vigtig, at få alle disse stoffer i den rigtige sammensætning. Den sammensætning, der er i friskt frugt og grønt.

Derfor giver det efter min opfattelse slet ikke mening at køb kosttilskud, der er kunstigt fremstillet. Kun naturens egne produkter har den rigtige sammensætning og alle de plantenæringsstoffer, vi har brug for.

Så køb kosttilskud, der er fremstillet på basis af naturens egne produkter.Gå efter organiske/økologisk dyrkningsmetoder

De planter, som kosttilskuddene fremstilles af, skal selvfølgelig være af aller bedste kvalitet. God kvalitet betyder, at de er fyldte med næringsstoffer og ikke indeholder giftstoffer.

Hvordan får man sådanne planter?

Jo, det er faktisk temmelig simpelt. Planterne skal dyrkes i en god jord, som er fuld af god næring og de skal ikke tilføres gifte i form af kunstgødning, pesticider og herbicider.

De principper, der anvendes i organiske brug, sikrer at planterne dyrkes på denne måde.

Jeg vil give dig et par eksempler på hvordan sådanne dyrkningsformer undgår kemi og gift på markerne.

Skadedyrsbekæmpelse kan bl.a. ske ved hjælp af mariehøns, der lukkes ud på markerne for at bekæmpe planteædende skadedyr som lus.


Glimtende bånd lavet af et refleksterende materiale, der bevæger sig i vinden og genspejler solens stråler kan skræmme de fugle væk, som gerne vil ned og spise af afgrøderne.

Ukrudtsbekæmpelse kan ske ved hjælp af solens varme. Det sker ved at bedene overdækkes med plastic. Solens stråler opvarmer jorden og ukrudt og ukdrudtsfrø bliver "brændt" af. Der kan anvendes græssende husdyr mellem planterne. Det vil både reducere mængden af ukrudt og øge tilførslen af biologiske næringsstoffer. Så er der jo heller intet i vejen for på helt gammeldags maner at gå i gang med en hakke!

Jordbehandling er selvfølgelig vigtig for at sikre, at jorden hele tiden har masser af næring. Det kan sikres ved at veksle mellem afgrøderne.

Vekseldrift er med til at holde bestanden af skadedyr og sygdomme nede og med til at genoprette jordens næringsindhold.
Grøn gødning i form af nedbrudt plantemateriale og organisk kompost kan tilføres jorden. Det kan ske ved fx at lade kløver vokse på jorden og pløje det tilbage i jorden for at øge mængden af næring.

Og som du helt sikker allerede ved, så er det vigtigt, at der er masser af regnorme i jorden. Regnormene indtager føde, nedbryder den og returnerer næring til jorden.

Godkendte organiske/økologiske er selvfølgelig absolut nødvendige. Landbruget eller farmen, hvor planerne dyrkes, skal selvfølgelig være certificeret og godkendt af de lokale kontrolorganer.

Nu tænker du måske, at det er underligt, at jeg ikke siger, de skal være Ø-mærket. Ja, måske. Ø-mærket er en dansk godkendelse. Mange store udenlandske og verdensomspændende leverandører er ikke ø-mærket, men leverer produkter af aller højeste kvaliet alligevel. De overholder de samme principper og blot godkendt af andre kontrolorganer. Danmark er et meget lille land og det er sjældendt at store producenter bekymrer sig om at få vores lokale mærkning, da vi er så lille et marked for dem.

Så ganske enkelt: Køb kosttilskud, der er fremstillet af planter fra certificerede og godkendte organiske brug.Sørg for at fremstillingen sker uden tilsætningsstoffer

Når du har fundet en leverandør, der dyrker sine planter efter alle kunstens regler og har produceret et fantastisk plantemateriale fuld af gode næringsstoffer, så giver det jo ikke mening, hvis alt dette ødelægges af en forkert fremstillingsproces.

Vitaminer forsvinder temmelig hurtigt fra planterne. Derfor skal fremstillingen ske meget hurtigt efter at planterne er høstet - indenfor få timer.

Vitaminer forsvinder ved opvarmning. Derfor skal planterne laves om til plantekoncentrat uden opvarmning.

Vores stenalderforfædre spiste hele planter og fik alle de næringsstoffer, den menneskelige krop har brug for. Derfor skal fremstillingsmetoden anvende hele planten, så det sikres, at du og jeg får alle de - endnu ukendte - plantenæringsstoffer, som vi har brug for.

Der må ikke tilsættes giftstoffer nu. Nogle producenter tilsætter farve, smags- og konserveringsstoffer. Det har vores krop bestemt ikke brug for. Tvært imod. Dem skal vi absolut undgå. Vi får jo så rigeligt af dem i alle mulige andre fødevarer, vi køber.

Nogle producenter reklamerer med multivitaminer med naturlige urter. De naturlige urter er ok - hvis de altså er dyrket organisk/økologisk. Men tjek lige hvor vitaminerne kommer fra. Hvis de er fremstillet i laboratoriet får du altså kun en ganske lille del af den næring, du har brug for.

Så køb kosttilskud, der er fremstillet af naturens egne produkter hele vejen igennem - og ikke indeholder det mindste, der er laboratoriefremstillet.Tilbage fra Køb kosttilskud til Kosttilskud

Tilbage fra Køb kosttilskud til Skab din egen sundhed