Gode bøger om sundhed


Jeg gik i gang med at læse en masse gode bøger om sundhed og jeg talte med en masse mennesker, der også led af hovedpine og migræne.

Hvorfor?
Fordi lægerne kun kunne hjælpe mig med medicin, måtte jeg selv tage affære.

Alle de fakta, jeg har refereret på min hjemmeside, er hentet fra disse bøger. Så hvis du har lyst til at udvide din læsning, så tag fat i dem.
Mad din mirakelmedicin
Jean Carper
ISBN 87-559-1135-8

Den første bog jeg læste om hovedpine - og som fik mig i gang med at spise fiskeolie. Bogen er opdelt efter sygdom - så hvis du har en eller anden skavank, kan du slå op og læse om nogle af de mange forsøg og undersøgelser, der er lavet omkring kostens indflydelse på netop denne sygdom.


Det selvhelbredende menneske
Susanna Ehdin
ISBN 87-11-16463-8

Min absolutte ynglingsbog!
Susanne Ehdin er en svensk læge, der har specialiseret sig i sundhed - hellere forbygge end helbrede, er hendes motto. Bogen her går hele vejen rundt om mennesket - og ser ikke kun på kost og kosttilskud. Virkelig en af de bedste bøger om sundhed.


Mirakelkost til din hjerne
Jean Carper
ISBN87-559-1184-6

Endnu en meget spændende bog om hvordan kost og kosttilskud påvirker din sundhed. En ting jeg opdagede ved at læse denne bog: alder er ikke en forklaring på sygdom. Det er mangel på vitaminer og andre næringsstoffer, der giver os "alderssygdomme". Læs den - og forebyg at du selv bliver gammel, glemsom og åndsforladt.


Den tilbageholdte viden om helbredelser
Robby Curdorf
ISBN 978-87-993180-0-1

En fantastisk bog, der gør dig klogere på hele vores sundhedssystem og hvorfor vi bliver ved at blive mere og mere syge.
Er du til gys fra den virkelige verden, så er denne bog for dig.Virkeligheden overgår vores alle sammens fantasi, så når du har læst denne bog, vil du være i stand til virkelig at gøre noget for dit helbred.
Her kan du få masser af gode råd til hvordan du kan komme af med sygdomme uden den bivirkningsskabende medicin.
En bog, som alle danskere bør læse!
Jeg har foræret bogen til flere i min familie og fortæller vidt og bredt om denne bog - så jeg kan kun på det varmeste anbefale dig at få fat i den - så hurtigt som muligt.Vitaminer og mineraler
Knut T. Flytlie
ISBN 978-87-91293-97-9

Et opslagsværk, hvor du kan slå op hver enkelt vitamin og mineral og se hvorfor du dog skal spise det.


Hvad er det du spiser?
Ane Bodil Søgaard og Troels V. Østergaard
ISBN 978-87-7739-963-3

En bog, der fængsler dig! Med rædsel og skræk ind i mellem. Når du har læst om hvordan de madvarer du spiser dyrkes, fremavles og fremstilles, så er du solgt til den økologiske tankegang. Læs den! Uh ha, hvor den gjorde indtryk.


Du er hvad du spiser
Lene Hansson
ISBN87-11-26742-9

Her er masser af opskrifter til sund mad og også øvelser, der både giver energi og lærer dig at spænde af. Alt det du har brug for i en stresset hverdag.


Få det bedre med B-vitaminer
Erik Kirchheiner


Her får du virkelig gode forklaringer på hvorfor du er nødt til at tage kosttilskud - og i denne sammenhæng B-vitaminer. Han forklarer også rigtig godt hvorfor lægerne ikke anbefaler os at tage kosttilskud. Læs det og du vil virkelig sætte filter på når de "etablerede" udtaler sig om alt det, de ikke ved noget om!


Grøn te for sundhed og vitalitet
Dr. Jörg Zittlau

En spændende bog om teens historie, fremstilling og virkninger. Her en lang liste over hvordan du anvender grøn te til at helbrede og forebygge en lang række sygdomme. Zittlau er også en god læremester ud i kunsten at lære at drikke grøn te!


Grøn te
Diana Rosen
ISBN 87-7895-549-1

Her er vejledning i blanding, brygning og indtagelse af over 120 forskellige grønne teer. Her er et væld af opskrifter på fremstilling af helseprodukter og madlavning med grøn te. Her er også fine opdaterede beskrivelser af de sundhedsmæssige fordele ved at drikke grøn te.


Lær at meditere
Paul Roland
ISBN 87-604-1659-9

Her får en let indgang til det at meditere. I bogen fortælles lidt om de forskellige former for meditaion, der findes. Du får anvisninger og gode råd til at gå i gang med at meditere. Virkelig en god bog for begyndere.


Meditation - en rejse tilbage til dig selv
Svend Trier
ISBN 978-87-7895-750-4

Denne bog giver dig introduktion til forskellige meditationsformer. Der er gode forklaringer på hvordan meditation kan hjælpe dig til at få øget energi, psykisk balance og nærvær i livet.
Der følger en cd med bogen. Her er der gode guidede meditationer.


Stress - når kroppen siger fra
Katrine Damsgaard-Sørensen og Birgit Madsen


I denne bog finder du de 16 personlige beretninger fra stressramte, som jeg omtaler i mine 10 gode råd til at undgå stress. uden disse beretninger var jeg ikke blevet i stand til i tide at handle på min egen stress-situation.


Kolesterol - myter og realiteter
Dr. med. Uffe Ravnskov

ISBN 978-87-7070-069-9

Vidste du.. at ældre mennesker med et højt kolesteroltal lever længere end ældre med et lavt?
Denne bog tager fat på myten om at kolesterol er farligt. Tilsyneladende har fordrejninger af forskningsresultater og korruption fået denne myte til at opstå. Uffe Ravnskov forklarer i denne bog om det han kalder en af de største medicinske skandaler i moderne tid. Så er du bange for at spise smør på brødet? Så læs denne bog!


Lær at meditere - stress af og udnyt din fulde styrke
Paul Roland

ISBN 87-604-1659-9

Er en rigtig god bog, når du vil gå i gang med at meditere.
Han giver nogle gode introduktioner til meditation og forklarer alt fra hvordan du ligger eller sidder til forskellige former for meditation.
Man kan mærke er her er tale om en mand, der virkelig ved, hvad han skriver om.


Træk vejret - mere energi mindre stress
Stig Åvall Severinsen
ISBN 9 788702 076417

Stig er firedobbelt verdensmester i fridykning - den slags dykning, hvor du skal holde vejret i rigtig lang tid.
I sin træning har han brugt yoga og træning af vejrtrækning.
Måske du har set ham i forskellige fjernsynsudsendelser? (det har jeg og det var der, jeg blev opmærksom på ham)
Desuden har han læst biologi og har en ph.d. i medicin. Så her er altså tale om en mand, der virkelig ved, hvad han skriver om - både teoretisk og praktisk. Han har anvendt de omtalte teknikker til det absolut yderste.
Det gør i mine øjne denne bog helt fantastik. Så den måtte jeg bare have!
Nu har jeg læst den. Og hold da op, hvor er den god.
Hvis du vil vide noget om at trække vejret rigtigt både i hverdagen og når du skal præstere, så er det bogen, du skal læse.
Den er også meget interessant læsning for alle os, der interessserer os for yoga.


Mindfulness i hverdagen
Charlotte Mandrup

ISBN 9 788703 035925

Her er en god bog til dig, der gerne vil være mere til stede i nuet. Du får både en bog og en cd med øvelser.
Bogen er en praktisk guide til et mere mindfuldt liv, som giver dig mulighed for at træne evnen til at være fuldt til stede i nuet og bryde fri af tankernes tyranni.


Ren krop Sund krop - Genopret kroppens naturlig evne til selvhelbredelse med Cleankuren
Alejandro Junger
ISBN 9 788703 042053

Lider du jævnligt at hovedpine, forstoppelse, træthed, forkølelse, allergi, urolig søvn eller modløshed? Så er Ren krop Sund krop noget for dig.
Bogen repræsenterer Clean-kuren, som er en effektiv 3-ugers udrensningskur.
Du får også en helhedsforståelse af, hvad der sker i din krop, når du udsætter dig selv for stress, kemikalier og mad fyldt med tilsætningsstoffer. Ren krop Sund krop giver dig al den viden og alle de redskaber, du har brug for, hvis du ønsker at rense din krop for ophobede affaldsstoffer.
Alejandro Junger er en amerikansk hjertekirurg, der endte med at droppe at operere hjerter og i stedet udviklede Cleankuren. Han har en fantastisk spændende historie, som du også kan læse i bogen.


Stækøvelser ved computeren og skrivebordet
Bob Anderson

ISBN 97-7895-092-9

I denne bog får du et hav af inspiratin til strækøvelser, som du kan lave ved dit skrivebord eller på kontoret. Der er stræk for alle muskler - så uanset hvor du mærker ømhed eller spændinger, så kan du finde et stræk, der matcher.
Der er ikke så god en vejledning i denne bog, så du skal bruge alt det du har lært fra yoga, når du laver strækkene (brug af låse, åndedræt, fokus og nærvær).


Yoga for computer users
Sandy Blaine

ISBN 978-1-930485-19-8

En dejlig bog, der på bedste yogavis guider dig gennem en række dejlige strækøvelser. Bogen har gode fotos, der viser hvordan strækket skal laves. Denne bog har inspireret mig til de fotos, jeg har valgt at anvende på mine sider med kontoryoga.
Du behøver ikke vide noget om yoga for at tage fat i denne bog - du vil få alle de nødvendige informationer i bogen.
En bog, jeg vil anbefale på det varmeste.

Tilbage fra Bøger om sundhed til Skab din egen sundhed