Udrensning

- fjern giftstofferne fra kroppen og bliv sund


Kære abonnent på Sund & Glad

Det er sommer og sol og for mig er det blevet tid til at gå på Cleankuren.
Lider du jævnligt af hovedpine, forstoppelse, træthed, forkølelse, allergi, urolig søvn og modløshed? eller føler du dig oppustet og har svært ved at tabe dig, selv om du går på diæt?
Eller måske du bare gerne vil forebygge sygdomme og få mere energi i hverdagen?

Dette nyhedsbrev fortæller kort om hvorfor det er nødvendigt at rense kroppen for gift og hvad du kan opnå med Cleankuren.
Jeg er - sammen med min mand :-) - gået på Cleankuren og vi er i skrivende stund godt i gang.
Du kan følge med i vores kur-forløb på min hjemmeside, hvor jeg dagligt lægger min kur-dagbog ud.


Hvis du synes om dette nyhedsbrev, så gør en ven og mig en tjeneste og send det videre.
Hvis en af dine venner har videresendt dette nyhedsbrev til dig og hvis du synes om det, du læser, kan du selv abonnere på Sund og Glad ved at besøge mig her.

Du kan abonnere på nyhederne på min hjemmeside via RSS. Besøg min hjemmeside og tilmeld dig.
Du kan også se de seneste nyheder via min blog, som du kan nå her.

Kommentarer? Ideer? Feedback? Jeg vil blive glad for at høre fra dig. Bare svar på dette nyhedsbrev og fortæl mig, hvad du synes.

Vi ses i næste måned.

Lisbeth Hylke
www.skab-din-egen-sundhed.comHvorfor overhovedet gå på udrensningskur?

Susanna Ehdin skriver i sin bog "Det selvhelbredende menneske", at vores krop bruger ca 80% af energien på at rense ud for de giftstopper vi enten selv danner i kroppen eller som vi påvirkes af gennem maden, luftforurening, kemi i cremer, sæber og andet vi dagligt rører, tobaksrøg og meget andet.

Da jeg læste det, blev jeg meget interesseret i at finde ud af mere om udrensning eller afgiftning, som det også kaldes.

Her i foråret kom så læge og hjertekirurg Alejandro Jungers bog "Ren krop Sund krop", som er en bog om Cleankuren - en udrensningkur som han har udviklet sammen med andre eksperter på området.
Cleankuren lover mere energi, yngre hud, vægttab, at du slipper af med hovedpine, forstoppelsee, allergier, modløshed og meget andet.

Hvem vil ikke have mere energi?
Jeg vil i hert fald gerne :-)

Så jeg besluttede straks, at den bog måtte jeg ha'.

Den blev læst hurtigt og beslutningen taget: jeg skal på cleankuren.

Af hensyn til mit daglige arbejde (hvor jeg ofte holder kurser og spiser sammen med kursisterne) ville det være meget upraktisk at være på kur i højsæsonen for kurser.
Så det blev planlagt til juli måned, så jeg kunne nå at komme gennem kuren inden, vi holder sommerferie.

Og tænk, min mand ville gerne gå med på den.

Junger anbefaler, at du skriver dagbog undervejs, så jeg tænkte, at det var da en god ide - og så kan jeg samtidig give alle mine erfaringer videre til jer læsere.

Første step er skrive ned hvad du gerne vil opnå med udrensningskuren. Det skal være din motivation undervejs, når du fristes til at stoppe.
Hvad vil jeg gerne opnå. Tja..... mere energi! pænere hud, en hovedbund der ikke skaller og drysser og så en bedre tarmfunktion, så jeg ikke føler mig så oppustet.

Vægttab er jeg ligeglad med, da jeg er slank nok. Men mon ikke der ryger nogle kilo, når først livsstilen bliver bedre :-)

Hvilke giftstoffer har du i kroppen

Et giftstof er noget, der griber forstyrrende ind i den normale fysiologi og dermed har en negativ indvirkning på kroppens funktioner.

Din krop producerer hele tiden giftstoffer. Det er spildprodukter ved cellernes normale funktion. Det kan være urinsyre, ammoniak, mælkesyre og homosystein.
Hvis disse stoffer ophobes i kroppen, opstår der sygdomme.Derfor arbejder din krop konstant på at udskille dem - og det sker uden at de fleste af os tænker på det.

De giftstoffer, som din krop selv producerer kaldes endotoksiner i modsætning til de giftstoffer du får udefra, som kaldes eksotoksiner.
Eksotoksiner er menneskabte giftstoffer, som vi ofte bliver udsat for uden at vi ved af det.

Hvor meget gift er der så i kroppen? Tænker du nok.

Tja, jeg husker, at daværende radiovært Andrea Elisabeth Rudolf var medi et forsøg hvor en række kendte mennesker fik målt deres giftnieveauer i blodet.
Hendes var så højt, at hun forfærdet besluttede, at hun ville udvikle en luksuscreme, der ikke forgifter kroppen.

Det gjorde hun så i samarbejde med nogle dygtige folk, og hende giftfrie serie Rudolf Care kan købes både online og i en række butikker.Du kan læse mere om dette mærke på www.rudolfcare.dk

Den 26/9-09 kom DTU med en rapport omkring, hvor forgiftet danske kvinders modermælk er. Men, det er jo nok ikke kun brysterne, der er forgiftede...

Hvor kommer så alle disse eksotoksiner fra?

Ja, nogle af dem er du nok klar over allerede som f.eks. luftforurening, kemiske tilsætningsstoffer, giftstoffer fra gødning mv der trækker ned i drikkevandet, farvestoffer, duftstoffer, skumdannede stoffer, tungmetaller brugt som stabilisatorer og meget andet.

En ting, jeg selv blev lidt overrasket over at læse i bogen er, at det kan være farligere at indånde din hårlak end at være passiv ryger.

En ting er, at vi prøver at undgå disse giftstoffer i kosmetik, rengøringsmidler osv, men de er også i mange af de ting, vi omgiver os med. F.eks. vinyl-badeforhæng damper giftstoffer af sig - udskift det, hvis du har et sådant. Køb i stedet et af økologisk bomuld.

Endnu værre er det med maden. Ikke nok med at der tilsættes et utal af kemiske forbindelser i maden for at gøre den mere holdbard, der afgives også giftstoffer fra emballage som dåser og plastbakker.
Og tænker du tanken lidt længere ud, så indeholder kødet massevis af giftrester fra medidcin, tilsætningsstoffer i foderet osv.

Så ingen tvivl om, at det eneste rigtige for helbredet er at købe økologisk.

Igen og igen opstår der debat i aviserne om man nu også får flere vitaminer af at spise økologisk i forhold til ikke-økologisk.
Men for mig, er det faktisk slet ikke en pointe omkring økologi. Pointen er at undgå eller i hvert fald reducere mængden af giftstoffer, som vi dagligt indtager enten gennem kosten, huden eller indåndingen.
Hvad består Cleankuren af

Cleankuren er bygget op omkring disse tre væsentlige ideer:

1. Skadelige stoffer og stress skaber hindringer for kroppens normale funktioner og selvhelbredende evner.

2. De spisevaner og den livsstil, vi har i dag, forurener kroppen og foryner den ikke med de nødvendige næringsstoffer, den kræver for at kunne fungere optimalt.

3. Ved at fjerne hindringerne og forsyne kroppen med det, der mangler, genvinder den sin sundhed og energi, og vi begynder at se bedre ud og få det bedre.

Cleankuren adskiller sig fra mange af de gængse faste- og saftkure, idet kuren tager fat om det hele menneske og det vil du se lige om lidt, når jeg forklarer hvilke dele, der er er med i kuren - for det er mange andre ting end blot det, du spiser.

Cleankuren sørger for, at du ikke blot får frigivet giftstofferne fra vævet, men også får næringsstoffer nok, så kroppen er i stand til at skille sig af med dem.

I modsat fald koncentereres giftstofferne blot i blodet og det kan være direkte farligt for dit helbred.

Cleankuren en en 3-ugers kur, men hvis du ikke kan holde i hele tre uger så vil selv en enkelt uge eller to også være gavnligt for kroppen.
I disse uger skal du spise en kost, der hjælper med at frigive giftstofferne fra vævet og som også er i stand til at sikre, at de føres ud af kroppen.

Kosten er sammensat således at du spiser et flydende måltid (dvs en smoothie, saft eller suppe) til morgen og til aften og så får du et fast måltid til frokost.

Ideen med at spise flydende er at minimere den mængde energi, som kroppen skal bruge på at fordøje, så der blever mere energi til at afgifte.

Du skal desuden sørge for at der går 12 timer fra aftensmåltidet til morgenmåltidet. Det skyldes, at det tager ca 8 timer at fordøje et måltid og først derefter går afgiftningen for alvor i gang. Så for at give kroppen tid til afgiftningen er det vigtigt at holde det 12 timers vindue, hvor du ikke spiser. Søvn og hvile er selvfølgelig også et vigtigt element her.

Som mellemmåltider - hvad de flest af os jo gerne vil have - kan du drikke urtete og spise bær og rå grøntsager.
Og en ting er sikkert, man sulter på ingen måde på denne kur!

Heldigvis er det ikke den store videnskab at forberede de rigtige retter, med de rette ingredienser, for bogen har også opskrifter og faktisk så mange så du kan lave forskellige retter til alle måltider i alle 21 dage.
Det er selvfølgelig helt tilladt at gentage en ynglingsret og undgå noget, man bestemt ikke kan li' :-).
Og jo, der er både kødretter (med økologisk kylling og lam), fiskeretter og vegetarretter.

Foruden diæten har Cleankuren fokus på at en af de store bidragsydere til giftstoffer i kroppen er dine tanker. Tænk blot på hvor meget skade stress kan gøre på kroppen.
Så derfor er der dagligt 5 mimutters meditation indlagt. Og selvfølgelig masser af motion, da det får afgiftningsprocessen til at køre hurtigere.

Ud over den rigtige kost, har kroppen brug for ekstra næringsstoffer, så der skal tages kosttilskud og Junger anbefaler desuden at tage et leverstøttepræparat som Resium (urteudtræk af vilde planter fra Spanien) og probiotika (hjælper med at opbygge den gode tarmflora).

Afgiftningen sker ikke kun gennem tarmen, men også gennem huden og åndedrættet. For at skabe optimale betingelser for at komme af med giftstofferne er det vigtigt at drikke rigeligt med vand. Desuden er der en lang række ting, som du vælge at gøre også, som f.eks. tørbørstning, vekselbade, sauna, massage og tarmskylning.

Junger anbefaler, at man skrive dagbog under kuren. Det har jeg gjort. Og den dagbog lægger jeg på hjemmesiden, så du kan læse om mine personlige erfaringer og oplevelser - bl.a. med tarmskylning, som jeg aldrig havde troet var noget, jeg skulle prøve :-)

Ja, det er mange ting. Men fortvivl ikke, der er gode oversigter og planlægningsskemaer i bogen, så det er let at komme i gang.
Læs min cleankur-dagbog på min hjemmeside

Mon jeg når det, jeg gerne vil med kuren?
Tja, det ved jeg endnu ikke, men du kan selv følge med dag for dag på min hjemmeside, hvor jeg dagligt vil lægge en dags oplevelser og erfaringer op. Du kan følge min Cleankur her

Hvis du er blevet interesseret i Cleankuren, så kan jeg på det varmeste anbefale dig at få fat i Jungers bog. Den er rigtig spændende og underholdende læsning - især hans historie om hvordan han gik fra at være hjertekirurg og dagligt operere hjerter til at begynde at helbrede folk bl.a. ved hjælp af Cleankuren.

Han skriver faktisk en meget interessant ting i bogen: det år, han var i Indien som læge sammen en gruppe af alternative behandlere, da helbredte han flere mennesker end han nogensinde har gjort som hjertekirurg. Og det selv om det eneste hjælpemiddel han havde med sig i Indien var et stetoskop.

Tankevækkende!

Bogen indeholder en komplet vejledning til hvordan du skal gå i gang og hvad du skal gøre undervejs. Og der er mange gode spændende opskrifter til måltiderne under kuren. Så du kan nemt gå i gang.


Husk, du skaber selv din egen sundhed.
Besøg ShopSundtØnsker du at købe økologiske kosttilskud uden tilsætning af farve-, smags- og konserveringsstoffer?

Så besøg min online butik på www.shopsundt.dk