Kom i godt humør med hvidløg

- og få mere energi


Kære abonnent på Sund & Glad

Sommeren er ved at gå på hæld og efteråret venter lige om hjørnet.
Efterårsforkølelser og vinterdepression ligger på lur derude. Men du kan sagtens undgå begge dele.
Vidundermidlet hedder hvidløg.

Ved du, at hvidløg også giver godt humør og mere energi?

Dette august-nummer af mit nyhedsbrev handler om hvidløg og nogle af de fantastiské virkninger det har på dit humør.


Hvis du synes om dette nyhedsbrev, så gør en ven og mig en tjeneste og send det videre.
Hvis en af dine venner har videresendt dette nyhedsbrev til dig og hvis du synes om det, du læser, kan du selv abonnere på Sund og Glad ved at besøge mig her.

Du kan abonnere på nyhederne på min hjemmeside via RSS. Besøg min hjemmeside og tilmeld dig.
Du kan også se de seneste nyheder via min blog, som du kan nå her.

Kommentarer? Ideer? Feedback? Jeg vil blive glad for at høre fra dig. Bare svar på dette nyhedsbrev og fortæl mig, hvad du synes.

Vi ses i næste måned.

Lisbeth Hylke
www.skab-din-egen-sundhed.com


Hvidløg giver godt humør og mere energi

Hvidløg har siden oldtiden været et kendt middel mod mange sygdomme. Det er så anerkendt, at der rundt om i verden er flere hvidløgsforskere, der kæmper om at finde ud af hvad det er, der gør hvidløget til noget nær et vidundermiddel.

Mange forskere rapporterer om hvidløgets evne til at forebygge og bekæmpe kræft, sænke blodtrykket og kolesterolniveauet, bekæmpe bakterier og parasitter - og så kommer vi til det, det skal handle om i dette nyhedsbrev: give bedre humør, mere energi og velvære.

I starten var det ikke et fokusområde for forskerne. De interesserede sig for hvidløget sygdomsbekæmpende effekter, men mange af dem opdagede undervejs, at hvidløgsspisning giver både bedre humør og mere energi.

Således opdagede en gruppe forskere på Hannovers universitet, der testede hvidløgspræparater på folk med høje kolesteroltal, at de forsøgspersoner, der indtog hvidløg,oplevede et større velbefindende efter hvidløgsterapien.
Dette velbefindende omhandlede mærkbart mindre træthed, nervøsitet, uro og pirrelighed.

Det er jo fantastisk, at du ikke blot kan sænke dit kolesteroltal, men også få en effekt på humøret :-) Bare lægemidler også havde sådanne bivirkninger i stedet for dem vi kender med fysiske skavanker og sågar dødsfald.
Hvidløg hæver humøret - skyldes det selen?

Gilles Fillion, der er en fransk forsker ved Pasteur-instituttet, har påvist at hvidløg fremmer frigivelsen af serotonin. Serotonin er et stof, der får os til at føle os bedre tilpas og i bedre humør.

Fillion mener, at hvidløg kan modvirke stress og angst og virke som en slags antidepressivt middel på linje med lægemidlet Fontex. Dog med en svagere effekt.

Japanske forskere har undersøgt hvidløgets evne til at lindre stress sammenlignet med Valium. Hos mus var hvidløgsekstrakt 60% så effektivt som Valium!

En af forklaringerne til denne effekt på humøret kan være det høje indhold af selen. Selen er gennem mange forsøg kendt for at give øget velvære.

Du behøver dog ikke købe selen og indtage det i store mængder, men blot gå efter de fødevarer, der indeholder meget selen - som f.eks. hvidløg.

Andre gode kilder til selen er paranødder, solsikkekerner, tun og kyllingelever.
Hvidløg som kosttilskud

Mange af de forsøg, jeg har læst om, anvender knust hvidløg opløst i vand. Forsøgsersonerne skal så drikke noget af denne hvidløgsdrik hver dag.
Andre forsøg er baseret på indtagelse af flere rå fed hvidløg dagligt.

Ingen af delene lyder særligt tiltalende, synes jeg.

Men heldigvis findes der mange spændende opskrifter med hvidløg, så du kan undgå både hvidløgsdrikke og at gnaske rå hvidløg hver dag.

Men måske du ikke er så glad for smagen eller den ånde og smag du har i munden dagen efter. Jeg elsker hvidløg i maden - men jeg hader den smag, jeg har i munden, når jeg vågner næste morgen.

Derfor foretrækker mange - heriblandt jeg selv - at sikre mit daglige indtag af hvidløg gennem hvidløgskapsler.

Der er flere virksomme stoffer i hvidløg, herunder allicin og forskellige svovlforbindelser.
Allicin dannes når hvidløgets to bestanddele alliin og alliinase blandes. Men da mavesyren nedbryder alliinasen, vil en hvidløgskapsel, der nedbrydes i mavesækken ikke få allicin-virkningen.

Derfor er det vigtigt at gå efter et produkt, der beskyttes af en hinde, der først nedbrydes når mavesækken er passeret og kapslen er nået til tarmen.

Som du sikkert allerede har læst på min hjemmeside, er jeg tilhænger af økologiske produkter. Både for at undgå giftstoffer, men også for at sikre, at kosttilskuddene er plantebaserede. Jeg går derfor selv efter hvidløgskapsler, hvor indholdet er udvundet af økologisk dyrkede hvidløg.

Der findes rigtig mange forskellige hvidløgskapsler i handelen. Inden du handler, så gør dig selv den tjeneste at undersøge hvad, du får for dine penge.På min hjemmeside kan du læse meget mere om hvidløg og hvordan det bekæmper en lang række sygdomme, herunder sænker blodtrykket og bekæmper kræft. Her kan du også læse om hvordan hvidløg bekæmper de kommende efterårsforkølelser og forebygger ondt i halsen.

Jeg ved ikke, hvad du vil gøre. Men jeg vil fortsætte med at spise hvidløg - både i kosten og som kosttilskud. Jeg har taget hvidsløgskapsler to gange dagligt gennem de sidste par år og det er flere år siden jeg sidst måtte give efter for forkølelse, ondt i halsen og lignende.

Om det virker på mit humør? Tja.... generelt er jeg i godt humør og har masser af energi. Om det alene er hvidløgets skyld, tror jeg dog ikke. Men jeg er sikker på, at det bidrager :-)

Husk, at du selv bestemmer din kost og din livsstil - du skaber selv din egen sundhed.

Besøg ShopSundtØnsker du at købe økologiske kosttilskud uden tilsætning af farve-, smags- og konserveringsstoffer?
Eller hvidløgskapsler baseret på økologiske hvidløg?

Så besøg min online butik på www.shopsundt.dk