Mineralmangel er årsag til sygdomme og død


Kære abonnent på Sund & Glad

Jeg har gennem vinteren fået mange henvendelser fra læserne af skab-din-egen-sundhed.
Jeres henvendelser er med til at give mig ny viden og nye bøger at læse, så tusind tak for det.

På baggrund af en god dialog med en læser, er jeg nu i gang med at læse bogen "Den tilbageholdte viden om helbredelser" af Robby Curdorf.
Det er en fantastisk bog, som jeg kun på det varmeste kan anbefale jer alle at læse. Bogen har inspireret mig til denne måneds emne: mineraler.

Mon du ved, at mineraler udgør 2/3 af dine daglige livsvigtige næringsstoffer?
Du får disse mineraler fra planterne, som henter dem i jorden - de kan ikke selv producere dem.
Desværre er vores landbrugsjord så udpint, at planterne ikke indeholder nok mineraler. De nyeste sygdomme, som slår de fleste af os ihjel, skyldes mineralmangel.

Dette aprilnummer af mit nyhedsbrev handler om mineraler og hvad du selv kan gøre for at sikre dig, at du ikke bliver syg pga mineralmangel.

Hvis du synes om dette nyhedsbrev, så gør en ven og mig en tjeneste og send det videre.
Hvis en af dine venner har videresendt dette nyhedsbrev til dig og hvis du synes om det, du læser, kan du selv abonnere på Sund og Glad ved at besøge mig her.

Du kan abonnere på nyhederne på min hjemmeside via RSS. Besøg min hjemmeside og tilmeld dig.
Du kan også se de seneste nyheder via min blog, som du kan nå her.

Kommentarer? Ideer? Feedback? Jeg vil blive glad for at høre fra dig. Bare svar på dette nyhedsbrev og fortæl mig, hvad du synes.

Vi ses i næste måned.

Lisbeth Hylke
www.skab-din-egen-sundhed.com
Mineraler er livsnødvendige - mangel gør dig syg

Du har nok før hørt, at hver eneste celle i din krop faktisk kun er 7 år gammel.
Cellerne udskiftes løbende og de celler, der har den længste udskiftningscyklus er dine nerve- og knogleceller, nemlig 7 år.

Men hvorfor ser du så ældre ud, får rynker, taber hår, får ledsmerter, dårlige blodårer osv?

Svaret er temmelig enkelt.
Hvis du fik gode nye råmaterialer at bygge de nye celler af, ville alt være godt. Men desværre bygger du dine nye celler af nedslidte genbrugsmaterialer.

Du har brug for nye friske næringsstoffer til opbygning af de nye celler.
Nyere analyser viser, at din krop består af ca 90 livsvigtige næringsstoffer:
60 mineraler og sporstoffer, 16 vitaminer, 12 aminosyrer og 3 fedtsyrer (Omega-3,6 og 9).

Som du kan se udgør mineraler og sporstoffer ca 2/3 af de næringsstoffer, som din krop har brug for.

Desværre har vores landbrugsjord været udpint for mineraler i de sidste 100 år, så de vigtigste næringsstoffer findes ikke længere i din mad.

Så når vores sundhedsvæsen siger, at du kan klare dig med en alsidig kost, så er det helt forkert. For kosten indeholder slet ikke de næringsstoffer, der er nødvendige for at forblive sygdomfrie.

Obduktioner af dyr og mennesker gennem en årrække har vist at der er en klar sammenhæng mellem mineralmangel og sygdomme.
Dr. Joel Wallach forestod obduktioner af 17.500 dyr af 454 arter og ca 3.000 mennesker og konklusionen var klar.

De, der døde af en hjerneblødning eller en sprængt kranspulsåre, led alle af kobber-mangel.
De, der døde som følge af sukkersyge, led af mangel på spormineralerne krom og vanadium.
De, der døde som følge af muskelsvind, dårligt hjerte, kræft mm. led af mangel på selen.
Osv.

Du kan se en omfattende liste af hvilke sygdomme de forskellige mineral-mangler kan give dig i Robby Curdorfs bog.Mineralmangel har været kendt siden 1936

Du får de livsvigtige mineraler fra planterne - eller rettere, du burde få dem fra planterne.
Men det kræver, at planterne vokser i en jord fyldt med mineraler, for de kan ikke selv danne mineraler.

Desværre er landbrugsjorden de fleste steder udpint for mineraler, så selv om du køber økologiske produkter, får du altså slet ikke nok af de livsnødvendige mineraler.

Det er ikke ny viden, at vi får for få mineraler.
Allerede i 1936 udfærdigede det amerikanske senat et dokument, der skulle få regeringen og befolkningen til at gøre noget.

Af dette dokument (som du kan se i Robby Curdorf's bog) fremgår det, at landbrugsjorden allerede i 1936 er så udpint, at befolkningen lider af alvorlige mangelsygdomme.

Dokumentet gør rede for, at kroppen har brug for vitaminer og at vitaminmangel udløser sygdomme. Men det ved du nok i forvejen.
Hvad dokumentet også gør klart er, at vitaminer og mineraler arbejder sammen på den måde, at vitaminerne styrer kroppens optagelse af mineraler.
Hvis der ikke er nogen mineraler til stede, så gør vitaminerne ingen gavn.

Laboratorieundersøgelser fra dengang viste at indholdet af mineraler i frugt, grøntsager, korn, æg, mælk og kød var reduceret væsentlig.
Faktisk så meget, at menneskets mave slet ikke er stor nok til at spise så meget mad, som der skal til for at forsyne den med nok mineraler.

Siden 1936 er landbrugsjorden kun blevet udpint endnu mere. Godt nok gøder landmændene jorden, men det gør de kun med de tre mineraler NPK: Nitrogen (kvælstof), Phosphor og kalium - og vi har brug for op imod 60 forskellige mineraler.Ikke alle mineraltilskud virker

Der er tre varianter af mineraler: metalliske mineraler, chelaterede mineraler og kolloide organiske mineraler. Deres værdi måles efter hvor let cellerne i vores krop har ved at optage dem.

De metalliske mineraler består af fintmalede sten, metaller, østersskaller osv. og du kan købe kosttilskud, der er baseret på sådanne mineraler.
Kornenes størrelse er desværre så stor, at cellerne har meget vanskeligt ved at optage dem og målinger viser, at kun ca 5% af indtaget optages.

Således spilder du ca 95% af dit indtag, hvilket er en alt for dyr løsning.

De chelaterede mineraler er metalliske mineraler, der er belagt med planteenzymer, aminosyrer og proteiner. De blev fremstillet for at øge optagelsesevnen - og det lykkedes da også et stykke ad vejen, idet mineraludnyttelsen med denne slags mineraler er oppe på 40%. Men det betyder desværre, at hele 60% ikke optages og er spild.

De kolloide organiske mineraler udvindes af planter, der har optaget dem fra jorden og omdannet dem til en form, som vores celler er i stand til at optage hele 98% af.
Det skyldes størrelsen på disse mineraler. De er 7.000-10.000 gange mindre end en blodcelle og kan uhindret komme ind og ud af alle celler.
De har desuden den evne at de kan transportere urenheder som bl.a. tungmetaller med ud af cellerne.Hvad du selv kan gøre

Fra naturens side er din krop designet til at optage organiske kolloide mineraler fra planter.
Men da vores landbrugsjord ikke mere indeholder disse vigtige mineraler, kan planterne ikke længere give os de nødvendige mineraler.

Nogle læger mener, at denne mineralmangel er skyld i op til 95% af de sygdomme og skavanker vi lider af i dag - fra mindre gener som eksem til alvorlige sygdomme som kræft.

Du undrer dig sikkert over, at vores sundhedsvæsen så ikke bare anbefaler os at tage kosttilskud.
Jeg undrer mig i hvert fald.

Men desværre har hele systemet ikke lyst til at vi skal blive raske og sygdomsfrie. Der ligger alt for mange penge gemt i medicinalindustriens medicin. Tænk, hvis der ikke mere var brug for den...

Medicinalindustrien har rigtig mange penge og bruger en del af dem på lobbyisme. Deres interesser bliver til sundhedsvæsenets - og i mange tilfælde den enkelte læges - interesse. Ja, den enkelte læge er også fanget i medicinalindustrien spin og nyder godt af de gyldne tider der.

Det er ikke en god sammenblanding, men heldigvis begynder flere og flere uafhængige læger at råbe op.

Hvis du vil læse mere om alt dette, så få fat i Robby Curdorf's bog "Den tilbageholdte viden om helbredelser".

Jeg ved ikke, hvad du vil gøre. Det er jo helt op til dig.
Jeg er ikke selv i tvivl: jeg vil blive ved med at lytte til min egen sunde fornuft og indtage de daglige kosttilskud, som min krop har brug for.


Mangel på mineraler gør dig syg. Det er et faktum. Men du vælger selv om du vil mangle mineraler.
Husk, at du skaber selv din sundhed.

Besøg ShopSundtØnsker du at købe økologiske kosttilskud uden tilsætning af farve-, smags- og konserveringsstoffer?

Så besøg min online butik på www.shopsundt.dk