Grøn te gør dig sund og slankKære Sund og Glad abonnent.

Du har sikkert hørt, at grøn te er en rigtig sundhedsdrik.
Grøn te indeholder så mange antioxidanter, at den forebygger kræft, hjerte-kar-sygdomme og infektioner, forhaler aldringsprocessen og mange andre gode ting.
Desuden har nyere forskning vist, at den gør din motion mere slankende.

Men puh ha, tænker du, alt det der urtete er altså ikke lige mig. Sådan tænkte jeg i hvert fald i starten.
Men her er der hjælp at hente - du skal blot lære at drikke den :-)
Helt som du engang også skulle lære at drikke øl eller rødvin.

Dette nyhedsbrev handler om grøn te og alt det, den kan gøre for dig. Og så selvfølgelig lidt om hvordan du kommer igang med denne underlige drik, som er så lovprist i østen. Så hvis du gerne vil se på en meget let og nydelsesfuld vej til mere sundhed og bedre slankekure, så læs videre.


Hvis du synes om dette nyhedsbrev, så gør en ven og mig en tjeneste og send det videre.
Hvis en af dine venner har videresendt dette nyhedsbrev til dig og hvis du synes om det, du læser, kan du selv abonnere på Sund og Glad ved at besøge mig her.

Du kan abonnere på nyhederne på min hjemmeside via RSS.Besøg min hjemmeside og tilmeld dig. Du kan også se de seneste nyheder via min nye blog, som du kan nå her.

Kommentarer? Ideer? Feedback? Jeg vil blive glad for at høre fra dig. Bare svar på dette nyhedsbrev og fortæl mig, hvad du synes.

Vi ses i næste måned.

Lisbeth Hylke
www.skab-din-egen-sundhed.com


Grøn te forebygger sygdomme

Grøn te er et ældgammelt lægemiddel, som oprindelig blev brugt til at helbrede mange forskellige sygdomme.
Fra 230 år f. kr. har læger og munke skrevet om teens mange fordele.

I dag findes en lang række af studier og undersøgelser fra bl.a. USA, Storbritanien og Japan, der alle konkluderer, at den grønne te har helbredsbevarende effekter og mange studier viser at den forebygger alvorlige sygdomme som kræft og hjerte-kar-lidelser.

American Journal of Epidemiology har skrevet om en undersøgelse af 35.369 kvinder og deres cancerhyppighed over en otte-årig periode. Den viste, at en indtagelse af mindst to kopper grøn te om dagen reducerede risikoen for kræft i den øvre del af fordøjelseskanalen, tyktarmen og endetarmen.

Studier i Japan har vist, at japanerne på trods af deres høje cigaretforbrug har en lav frekvens af lungekræft. Faktisk har de japanske rygere 45% lavere risiko for at få lungekræft end de amerikanske rygere.
Selvfølgelig spiller kosten en rolle her, men alligevel anses japanernes høje forbrug af grøn te at være af stor betydning.

Men hvorfor virker teen på den måde?

Teen indeholder store mængder antioxidanter, som bekæmper en af årsagerne til kræft og andre sygdomme, nemlig de frie radikaler.
Ud over C- og E-vitaminer, som begge er stærke antioxidanter, indeholder teen polyfenoler. Polyfenoler - og herunder specielt EGCG (epigallocatechin gallat) anses for at være det kraftigst virkende antioxidant.

Polyfenoler hjælper cellernes DNA med at reproducere sig selv præcist i stedet for i muterede versioner (kræftceller).
Kinesisk medicin med polyfenoler har længe været anvendt til at bekæmpe bl.a. leukæmi.

Du kan læse mere om hvad den grønne te kan gøre for dig på min nye side om grøn te.Grøn te hjælper dig på slankekuren


I min iver efter at læse om grøn te, faldt jeg over en artikel i bladet I form. Ifølge denne artikel har ny forskning vist, at hvis du drikker en kop af den grønne drik inden træning, øger du din krops evne til at forbrænde fedt under træningen.

Uanset om du er på slankekur eller ej, vil du nok gerne have den effekt, ikke?

Den grønne te indeholder koffein, som øger stofskiftet. Så du tænker sikkert, at det er grunden til det. Men nej. I virkeligheden indeholder sort te jo mere koffein, så det er ikke hele forklaringen.
Grøn te har et meget højt indhold af en gruppe naturlige plantestoffer, der kaldes catechiner.
Catechiner hæmmer de enzymer, der spalter fedtstoffer i tarmen og sikrer, at de kan komme ud i kroppens blod og celler. Når denne spaltning hæmmes af den grønne te, bliver de i tarmen og udskilles.
Så på denne måde tilbageholdes og fjernes fedtstoffer, så du ikke får dem på sidebenene. Smart!

Hvis du vil have denne effekt, skal du drikke en kop grøn te senest tre kvarter før du skal i gang med din motion.
Husk at lade teen trække i lang tid, så de aktive stoffer bliver trukket godt ud i vandet.

En undersøgelse fra Geneve har vist at ca 5 kopper af den grønne te om dagen kan øge dit stofskifte med ca 4%.
Det lyder måske ikke af så meget, men forudsat at du spiser og træner uændret, vil det give dig et vægttab på ca 3 kg på et år.

Nå, men selv om dette lyder helt fantastisk, så husk, at det alene ikke giver dig et vægttab.Det er blot et hjælpemiddel, der kan speede det hele lidt op.


Sådan lærer du at drikke grøn te


Når du første gang drikker en kop grøn te, kan det godt være, at du synes, den smager "tynd" eller "bitter".
Sikkert ikke den store fornøjelse.

Men giv dig selv tid til at lære disse nye nuancer af smag at kende.
Tænk tilbage på dit første glas øl eller vin. Det nød du sikkert heller ikke ret meget.
Mit første glas skulle bare ned! Jo hurtigere jo bedre, husker jeg.

Så hav tålmodighed og giv dine smagsløg tid til at vågne igen.
De er nemlig blevet bedøvet af al for sød kost gennem mange år. De kan slet ikke finde ud af at værdsætte de bitre nuancer. Men når du først opdager dem, så finder du en helt ny verden af smagsoplevelser. Ren nydelse :-)

Der findes mange forskellige teer på markedet. Som med rødvin er der stor forskel på kvalitet og smag. Så når du skal i gang med at lære at drikke den grønne te, skal du sørge for at vælge en god kvalitet.

På min hjemmeside, har jeg lavet en side om grøn te , hvor du kan læse mere om hvordan du kommer i gang og hvilke te-mærker, som er bedst for begyndere.

Her kan du også læse mere om hvordan grøn te kan gavne din sundhed og hjælpe dig på slankekuren.

Måske undrer du dig over at det absolut skal være den grønne te og ikke sorte, som du skal drikke. Så læs her om forskellen på sort te og grøn te og hvorfor den grønne te er den sorte så overlegen.
På min bogside har jeg anbefalet et par rigtig gode bøger om grøn te.

Så læs og lær - og sæt tevandet over.
Drik en kop grøn te til din læsning og skab din egen sundhed.