Kosttilskud mod hovedpine - Hvad spiser jeg selv


Findes der kosttilskud mod hovedpine?
Ja, jeg slap af med hovedpine, migræne, træthed og stress, da jeg fandt ud af, at jeg manglede næring.

Lægerne kunne kun hjælpe mig med medicin - til gengæld var der mange af slagsen! - så jeg tog sagen i egen hånd.

Som jeg har beskrevet i min historie gik jeg i gang med at læse en masse bøger og fandt ud af at de fleste problemer kunne skyldes mangel på vitaminer, mineraler og plantenæringsstoffer. Så jeg gik i gang med at tage kosttilskud - noget jeg aldrig tidligere i mit voksne liv havde gjort.

Og det virkede!

Hele min hjemmeside fortæller om alle de ting jeg har lært og gjort og som har forandret mit liv totalt.

På denne side kan du se hvad jeg indtager i dag af kosttilskud og hvilke ændringer, jeg har gjort i min kost og træning:

- Hvilke kosttilskud spiser jeg
- hvilke fødevarer prøver jeg at undgå
- hvilke fødevarer går jeg efter
- Hvilken træning laver jeg
Husk, at jeg ikke er læge og kan dermed ikke tage ansvar for at give andre konkrete anbefalinger.
Jeg beretter blot, hvad jeg har læst og afprøvet på mig selv - til forhåbentlig inspiration og debat med en læge, der ved noget om emnet.
Tjek endelig, at den læge, du taler med, har specialiseret sig i kost og ernæring - ellers får du bare at vide, at det ikke er nødvendigt at tage tilskud, når du spiser alsidigt.

Får du det svar, så find straks en anden læge. Det er min anbefaling!

Når du vælger at tage kosttilskud, så sørg for at tage nogle, der er lavet af naturens egne materialer og er helt uden giftige tilsætningsstoffer.

Læs mine råd til køb af kosttilskud her

Hvis du gerne vil vide mere om hvilke konkrete producenter, jeg foretrækker, er du velkommen til at Kontakte mig.
Hvilke kosttilskud tager jeg selv.

Her kommer så en liste over de kosttilksud mod hovedpine, som virkede for mig.
Jeg startede med at tage tilskud af fiskeolie og en multivitamin med 11 vitaminer og 6 mineraler. Da jeg af min læge havde fået at vide, at jeg manglede B-vitaminer tog jeg ekstra B-kompleks.

Resultat: På under 3 måneder gik jeg slet ikke mere helt omkuld af migræne.

Min søgen i bøgerne og forskningsresultaterne viste mig, at jeg var på rette spor, men at jeg slet ikke fik nok næring endnu. Jeg har løbende udvidet mine kosttilskud og ændret mine kostvaner og i dag tager jeg disse kosttilskud:

Fiskeolie
Multi-vitamin-tilskud, der indeholder 100% af ADT (Anbefalet Daglig Tilførsel) af disse stoffer:
Vitaminer:
A-vitamin
D-vitamin
E-vitamin
B1-vitamin
B2-vitamin
B3-vitamin - også kaldet Niacin
B5-vitamin - også kaldet Pantotensyre
B6-vitamin
B9-vitamin - også kaldet Folsyre
B12-vitamin
Biotin - også kaldet H-vitamin
C-vitamin
Betakaroten
Mineraler
Calcium
Magnesium
Jern
Kobber
Jod
Zink
Mangan
Selen
Chrom
Molybdæn
Plantenæringsstoffer - som desværre ikke indgår som en del af ADT:
Lutein
Lycopen

Jeg indtager vitaminerne 2 gange i døgnet for at holde næringsniveauet i blodet højt døgnet rundt. Det øger optagelsen i kroppen.
Hvis du i perioder tager ekstra vitaminer, så husk at indtage dem flere gange i døgnet f.eks. både morgen og aften. Det gælder specielt for ekstra indtagelse af de vandopløselige vitaminer B- og C-vitaminer, da et for højt indhold i blodet ikke øger optagelsen, men blot udskilles i urinen.

Derudover tager jeg:

En blåbærkapsel
En hvidløgskapsel
Ekstra B-kompleks
Fiber-tilskudFødevarer jeg undgår at spise

Fødevarer - ja kan man overhovedet kalde disse stoffer fødevarer, når de er som gift for kroppen? Det undrer mig, men de findes i butikkernes fødevarerafdelinger - og er godkendte som fødevarer. Utroligt, men desværre sandt.

Den følgende liste er de fødevarer, som jeg virkelig har skåret ned på. Noget undgår jeg fuldstændigt. Andet er det svært at undgå helt, når man stadig gerne vil deltage i festlige arrangementer hos andre. Så jeg er ikke helt fanatisk - der ryger noget ned af og til.

Jeg undgår så vidt muligt disse fødevarer:
Hvidt (raffineret) sukker - fordi det kan udløse migræne og nedbryder mine hjerneceller

Hvidt mel - fordi det er fuldstændig uden næring, men giver mæthedsfornemmelser

Margarine, salatolier og færdiglavede dressinger - fordi de indeholder fedtstoffer, som ødelægger omega 3/omega 6 forholdet og skader mine celler

Chips - specielt kartoffelchips - de er stegt i olier, der ødelægger mine cellemembraner

Fedt kød - fordi det ødelægger mine cellemembraner og forhindrer cellen i at fungere normalt

Slik - er nemlig blot raffineret sukker tilsat en masse E-numre

Cola og andre sodavand - er også blot sukker tilsat koffein og tilsætningsstoffer

For meget kaffe

Og generelt undgår jeg fødevarer, der er sprøjtet med eller tilsat gift.Hvad spiser jeg så i stedet?

Men hvordan kan man undgå de ovennævnte fødevarer, tænker du nok.

Ja, det er ikke kommet fra den ene dag til den anden. Det er kommet hen ad vejen. Da jeg stoppede mit kæmpe slik-forbrug, fik jeg det jo rigtig meget bedre. Når du først har prøvet at noget virker, så er du mere tilbøjelig til at fortsætte. Men når man vil udelukke nogle fødevarer, så skal man jo finde noget andet at sætte i stedet.

Jeg har udskiftet på denne måde:

- Hvidt sukker erstattes af økologisk rørsukker
- Hvidt mel og hvidt brød erstattes af groft/fuldkorns- mel/-brød

- Margarine, salatolier og færdige dresseinger erstattes af jomfru olivenolie. Jeg køber en god kvalitet, som jeg både kan stege i og bruge til salatdressing. Smagen er jo helt fantastisk!

- Fedt kød erstattes af mere magert kød - nu spiser jeg meget fjerkræ og fisk kommer oftere på menuen end tidligere (men ikke godt nok endnu!)

- Cola og sodavand erstatter jeg af friskpresset frugtjuicer - den rene vare. Hvis du blander lidt dansk vand i får en fantastisk lækker og sund drik.

- kaffe jo, jeg drikker et par kopper om dagen. Men jeg starter dagen med te og jeg slutter ofte dagen med grøn te.

Jeg køber så vidt muligt alle mine fødevarer økologiske - og helst danske varer eller produkter, som er solmodnede inden plukningen.

Det er så langt, jeg er nået.
Vejen til en bedre kost og ernæring er bestemt ikke slut endnu. Men der hvor jeg er nået hen, er et sted, hvor min hverdag er fuld af energi,godt humør, livsglæde, aldrig spændingshovedpine, og migrænen? jo, migrænen kommer af og til. Men nu kan jeg blot tage en imigran i opløbet og leve videre og gøre alt det, jeg plejer at gøre og den lille lurende fjende er væk igen.

Så der findes ikke kun kosttilskud mod hovedpine, men også kost mod hovedpine.

Hele min ændrede livsstil har givet mig livsglæden og min store energi tilbage!Hvordan træner jeg

Kroppen er dit bevægeapparat - det betyder, at den skal kunne bevæge sig. Ja, det lyder jo indlysende, ikke?

Men ikke desto mindre holder de fleste af os op med at bevæge den ret meget. Min krop fik lov at sidde på en kontorstol det meste af dagen - mange timer foran en computer. Så skulle den hjem - i tog eller bil - og klare det huslige. Når det var overstået, så fik den lov at sidde i sofaen og se tv og der faldt jeg så i søvn.

Sådan var det i mange år. Fra jeg fik børn og ikke følte, jeg havde tid til mig selv. To børn med allergier og ofte kun 4-5 timers søvn hver nat, kan slå enhver ud - siger jeg til mit eget forsvar.

Det er den sikre vej nakke- og rygproblemer :-)
Jeg fik spændingshovedpine, hold i nakken, hold i lænden og det var bare rigtig irriterende.

Som du nok har læst i "min historie" er al dette fortid. I dag sørger jeg for at holde min krop i gang. Jeg har i fire år ikke haft skyggen af spændingshovedpine!! Alle mine konstante problemer med ryggen, nakken, bækkenet er væk.

Da jeg startede med at træne gik jeg på et ryghold undervist af fysioterapeuter. Alle på holdet havde problemer med deres ryg/nakke - og træningen var målrettet disse skavanker. Det var en rigtig god genoptræning min ryg fik der.

Så gik jeg i gang med at afprøve alle former for træning for at finde den form, som kan få mig op af sofaen. Jeg fandt yoga!Jeg havde nok aldrig troet, at yoga ville være noget for mig. Men den form for træning fik løst op for alle mine spændinger i nakken, mellem skulderbladene og ned i ryggen.

Særligt den form, der hedder poweryoga var lige mig. Her kombineres de lidt mere styrkeprægede øvelser med den totale udspænding og afspænding, som min krop lige manglede.

I dag går jeg til power yoga én gang om ugen. Jeg prøver at lave en eller anden form for træning én gang mere hver uge - det kan være aerobic, pilates eller bare løbe en tur.

I perioder er jeg rigtig god - synes jeg selv! - og får rørt min krop tre gange om ugen. Det burde jeg gøre hele tiden. Men selv i de uger, hvor jeg kun når min power yoga-time, er det nok til at holde mig kørende - og fri for hovedpine, rygproblemer, ømme massage-trængende muskler mellem skulderbladene og i nakken og ryggen.

Så hvis du er lidt bekymret for om du har lyst til at træne - fordi du synes, det er nok lidt for hårdt - så prøv at gå til yoga. Hvis du ikke lige finder den rette yoga form i første forsøg, så prøv en anden underviser. Jeg har prøvet mange forskellige yoga-former og forskellige undervisere og de har været så forskellige som nat og dag.

Men jeg er bare så glad for at jeg fandt lige den træningsform, som min krop har brug for og som jeg har lyst til at rejse mig op af sofaen for at få!

Så spis rigtigt, tag kosttilskud mod hovedpine og suppler med træning mod hovedpine.
Tilbage fra Kosttilskud mod hovedpine til Min historie
Tilbage fra Kosttilskud mod hovedpine til Skab din egen sundhed