Spis hvidløg og styrk dit helbred


Hvidløg er et alsidigt vidundermiddel, der siden oldtiden har været brugt til bekæmpelse af sygdomme.

For nogle år siden læste jeg i avisen, at den sydafrikanske sundhedsminister havde foreslået at bruge hvidløg i bekæmpelsen af HIV. Det faldt ikke i god jord i den etablerede HIV-forskerverden. Sundhedsministeren blev udråbt som en total idiot - ja, det var selvfølgelig ikke lige det ord, der blev brugt, men meningen var ikke til at tage fejl af. Det gjorde mig meget nysgerrig.

Hvorfor følte forskerne sig så truede, at de måtte gå til angreb på den måde?

Hvis det var et helt idiotisk forslag, kunne de jo bare ignorere det. På den anden side, hvis forslaget måske kunne vise sig at gøre en forskel, hvad så? Ja, så ville disse forskere - betalt af medicinalindustrien - ikke få den forventede indtjening på deres medicin.

Mange penge er på højkant. Så måske de havde grund til at være på vagt og råbe op?

Jeg gik i gang med at finde ud af hvilke virkninger løget har på vores krop og celler. Hold da op, hvor jeg blev overrasket. Det er jo en helt fantastisk plante.

Så fantastisk, at jeg nu tager hvidløgskapsler to gange dagligt!!

På denne side vil jeg fortælle om alle de fantastiske egenskaber, som det lille løg har:

- bekæmper bakterier og virker mod forkølelse
- sænker blodtrykket og blodkolesterolet
- er kræftforebyggende og -bekæmpende
- giver bedre humør og mere energi
- mindsker ledsmerter ved slidgigt

og meget meget mere.
Hvidløg virker mod influenza, forkølelse og ondt i halsen

Verden over har hvidløg været brugt som medicin mod forkølelse. I Rusland er det så almindeligt, at det kaldes "russisk penicillin". Der er rapporter, der beretter, at russiske embedsmænd engang importerede 500 tons hvidløg for at slå en influenzaepidemi ned.

Da jeg læste det, tænkte jeg, at den sydafrikanske sundhedsminister måske ikke var så tosset endda!

Når man nu ikke kunne få HIV-medicin til befolkningen, var det da et forsøg værd at give dem dette fantastiske løg. Nå, men så vidt jeg kender historien, forblev ideen en ide.

Løgets bakterie- og virusbekæmpende egenskaber er bevist i massevis af forsøg. Her er et af dem.

På Mikrobiologisk Afdeling ved Brigham Young University i Provo i Utah i USA har man påvist, at hvidløg virker helt som antaget: det dræber næsten 100% af det menneskelige rhinovirus (der giver forkølelse) og parainfluenza 3 (som er et influenza og luftvejsvirus).

De viste også, at hvis man er ved at få ondt i halsen, skal man bare spise to eller tre fed om dagen. Så kan man helt undgå at sygdommen bryder ud.

Siden jeg læste det råd, har jeg brugt det hver gang jeg kunne mærke, at noget var på vej. Så har jeg doblet op med mine hvidløgskapsler - og hver gang undgået at det blev til mere. Siden jeg startede på det for nogle år siden, har jeg helt undgået de sædvanlige vinter-ondt-i-halsen.


Du behøver selvfølgelig ikke købe løget i kapsler, da du jo bare kan spise de friske rå fed. Men som du jo nok allerede har prøvet, kan det give nogle ubehagelige lugte og opstød - det oplever jeg i hver fald.
Men når jeg tager kapsler, hvis indhold først udløses i tarmen, undgås enhver form for ubehagelige lugte og opstød.

Husk nu, at løget i kapslerne skal være dyrket uden brug af giftstoffer. Ellers riskerer du bare at få giftstoffer ned samtidig - og det har din krop bestemt ikke brug for.
At afgifte er det mest energikrævende, du kan udsætte din krop for og giftstofferne i sig selv kan give nogle andre problemer.

Hvidløg sænker blodtrykket og kolesterolet

Det lille løg forebygger hjertekarsygdomme!

Det er resultatet af en undersøgelse på verdensplan foretaget af forskere ved University of Western Ontario. De undersøgte forekomsten af hjertesygdomme i 15 forskellige lande. De lande med lavest forekomst var de lande, hvor befolkningen spiste mest hvidløg.

Arun Bordia, en indisk forsker, har vist at løget kan hindre tilstopning af blodkar og endda reparere skader, der allerede er sket.

Bordia havde først lavet forsøg med kaniner og da resultatet var meget positivt, gentog han forsøget på mennesker. Han testede 432 hjertepatienter, der prøvede at komme sig efter hjerteanfald.

Testpersonerne blev opdelt i to grupper. Den ene gruppe fik 2-3 fed rå eller tilberedte hvidløg dagligt gennem tre år. Den anden gruppe spiste ingen løg.

Efter et år var der ingen forskel på de to grupper.

Efter to år var der forskel: antallet af dødsfald i den løgspisende gruppe var 50 % lavere!
Efter tre år var der en større forskel: antallet af dødsfald var nu 66% lavere.

Udover lavere antal dødsfald var der andre gode resultater. Blodtrykket og kolesterolmængden i blodet faldt med 10%. Antallet af anfald af angina-pectoris (brystsmerter) faldt også.

Bordia forklarede forskellen med løgets indhold af ikke mindre end 15 forskellige anatioxidanter, som kan neutralisere de blodkarnedbrydende stoffer.

I dette forsøg gav både rå og tilberedte løg den samme effekt.Hvidløg forebygger og bekæmper kræft

I Shandong-provinsen i Kina er der et meget stort antal tilfælde af mavekræft.

Her har undersøgelser vist, at de, der spiser 100 gram hvidløg og løg om dagen kun har 40% så stor risiko for at udvikle mavekræft som de, der kun spiser 30 gram om dagen.

Jo flere man spiser, jo lavere risiko for mavekræft.


Undersøgelsen blev sponsoreret af National Cancer Institute i USA og omfattede 564 mavekræftpatienter og 1131 sunde personer.

Resultatet var ikke overraskende, da man fra utallige laboratorieforsøg ved, at det lille løg indeholder mere end 30 kræfthæmmende stoffer.

Harvard-forskere har gjort hamstere immune overfor visse kræfttyper ved at give dem løgpulver i deres drikkevand.

M.D. Anderson Cancer Center i Houston har vist, at hvidløg forhindrer kræft i spiserøret hos mus. Forskerne gav først nogle af musene diallylsulfid, som var udvundet af løget. Dernæst gav han dem alle kræftfremkaldende stoffer - og resutlatet var forbløffende.

De mus, der havde fået udtræk fra løget, fik 75% færre svulster i tyktarmen og slet ingen fik kræft i spiserøret.

En ernæringsforsker fra Penn State University kunne stoppe 70% af brystsvulster hos mus ved at give dem de friske løg.
Hvidløg giver bedre humør og mere energi

Flere forskere har rapporteret at dette fantastiske løg giver bedre humør.

Bl.a. undersøgelsen i Indien, som jeg skrev om i afsnittet om blodtryk og kolesterol, gav disse resultater.
Her blev en gruppe hjertepatienter undersøgt for effekten af at spise løget. Resultatet var at der var langt færre tilfælde af dødsfald hos de, patienter,der spiste det dagligt.

Men en spændende bi-effekt var altså, at de alle følte sig i meget bedre humør og følte de havde mere energi!

Forklaringen kan være det høje indhold af selen, som påvirker hjernens frigivelse af serotonin. Det er det stof, der får os til at føle velvære.

Den franske forsker Gilles Fillion fra Pasteur-instituttet har vist, at løget fremmer frigivelsen af serotonin og han mener, at det kan virke som et antidepressivt middel på linie med Fontex, dog med en svagere effekt.

Japanske forskere har afprøvet ekstrakter af løget på mus og bedømmer det til at være 60% så effektivt som Valium til at lindre stress.


Så hvis du vil have mere energi og bedre humør, så er det bare at gå i gang med at spise dette lille løg dagligt.Hvidløg mod slidgigt

Den mest almindelige form for gigt er slidgigt. I Danmark kaldes den for en folkesygdom (på gigtforeningens hjemmeside), så måske det kommende råd kan komme mange til gode :-)

Indiske forskere, der undersøgte løgets indflydelse på hjertesygdomme, opdagede også, at løgspiserne fik færre ledsmerter end de, der ikke spiste dem.

Forklaringen er nok den, at løget påvirker prostaglandiner, som er med til at bekæmpe bakterier. Der er dog ikke lavet nogle undersøgelser (så vidt jeg har kunnet finde frem til) specielt rettet mod effekten på gigt.

Men hvis du lider af slidgigt er det virkelig værd at afprøve. Det har så mange fantastiske gode egenskaber, så det værste der kan ske, er at du får det bedre på andre områder.Hvorfor kan hvidløg ikke bare erstatte penicillin?

Måske har du hørt historien om hvordan penicillin blev udvundet af muggent brød. Jeg ved ikke om den historie er rigtig. I dag udvindes penicillin fra en bakteriestamme, der lever på mugne kanalupmeloner. Penicillinet fik sin store kommercielle succes i 1940erne og i dag kan vi jo slet ikke forstå, hvordan man kan leve uden.

Den store succes fik forskerne til at lede efter andre naturlige bakteriedræbende stoffer.
Hvidløg er naturens kraftigste bekæmper af bakterier. Det kan dræbe ikke mindre end 72 forskellige infektionsbakterier. Bakterier som kan give bl.a. diarré, tuberkulose, hjernebetændelse, botulisme og dysenteri.

Så hvorfor laves der ikke medicin ud af det?

Pasteur opdagede jo allerede i 1958 at bakterier døde,når de kom i kontakt med hvidløg.

I 1944 opdagede Chester Cavallito, at løget indeholder et kraftigt antibiotisk stof allicin. Det er det stof, som giver den kraftige lugt. Desværre viste det sig at allicin er så flygtigt, at det ikke kan bruges til fremstilling af medicin. Derfor er vi nødt til at få det i sin oprindelige form - som rå løg.

Når du køber hvidløg i kapsler har du flere muligheder.
Du kan købe det med lugt - og dermed med det aktive stof allicin.
Eller du kan købe det uden lugt - men hvis det betyder, at det så er uden allicin, er virkningen meget svagere.

Jeg har selv fundet et produkt, som er både lugtfrit og indeholder allicin.
Det skyldes, at løget er indkapslet således, at det først opløses i tarmen - dermed undgår du at få de ubehagelige lugte, men bevarer virkningen.

Tilbage fra Hvidløg til Hvad er sundhed

Tilbage til Skab din egen sundhed