Dagbog for Cleankuren

- følg mine kur-oplevelser dag for dagHer kan du følge min dagbog for min 3-ugers Cleankur.

Jeg valgte at gå på Cleankuren for at få renset min krop ud for giftstoffer og dermed få

- mere energi
- mindre oppusthed
- bedre humør
- yngre hud
- fjerne småskavanket


Mine småskavanker er en hovedbund der skaller, en migræne der stadig kræver medicin og den kroniske forstoppelse, som jeg og de de fleste andre mennesker i vesten lider af (ja, afføring kun én gang om dagen er faktisk kronisk forstoppelse, har jeg fundet ud af).

Og selvfølgelig for at forebygge værre sygdomme som kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Jeg fulgte kuren helt som den er beskrevet i Alejandro Jungers bog "Ren krop Sund krop".På denne side kan du følge mine oplevelser og erfaringer med den 3 uger lange kur.


Dagbog for uge 11.dag - mandag

I dag var første dag på Cleankuren. Hold da op hvor det tager tid at handle og finde alle mulige mærkelige ingredienser, som jeg ikke har købt før.
Vores lokale helsekostbutik havde lukket i dag, så der må jeg hen i morgen og få hjælp til flere ting.

Jeg har læst på nettet om tarmskylning og har besluttet, at det må jeg også prøve.....

Morgenmaden var jeg på forhånd lidt bekymret for. Tænkte, at vi nok ikke kunne blive mætte. Men det blev til en stor portion smoothie af ananas og mango, som vi spiste af en dyb tallerken.
Der var mere end rigeligt. Kunne næsten ikke spise det hele - men gjorde det, for at få de nødvendige næringsstoffer.

Det faste måltid, som vi skal have til frokost, gør det hele lidt mere besværligt end sædvanlig. Fordi min mand ikke er hjemme, som jeg er i disse uger, og derfor skal have "madpakke" med. Normalt spiser han blot i kantinen, men nu skal jeg jo tilberede det i forvejen.
Så i aftes lavede jeg vildtrispilaf og stegt kyllingebryst. Det smagte himmelsk og mættede så godt, så jeg var nødt til at levne....

Det er altså ikke en sultekur!! :-)
Godt at vide, hvis man er bange for at sulte undervejs.
2.dag - tirsdag

Aftensmaden i går smagte dejligt - syntes jeg. Min mand var desværre ikke enig, så han kæmpede og måtte levne lidt. Men han holder ud endnu :-)

I dag har jeg igen brugt en masse tid på at indkøbe "mærkelige" ting i vores lokale helsekostbutik.Vi kommer til at prøve at spise mange nye ting, som vi ikke har prøvet før som f.eks. tang, chiafrø, urtete og valnøddeolie.
Og så skulle jeg købe leverstøttepræparat, probiotika og vandfilter. Det lykkedes ikke at finde lakmuspapir (til at måle surhedsgraden i munden) - så jeg prøver igen i morgen.

I morges tog jeg mig sammen til vekselbade: 1 minut med varmt vand, 1 minut med koldt vand osv. Jeg er ikke så god til at tage vandet rigtigt koldt, men jeg håber, jeg bliver bedre til det, når jeg nu kan øve mig hver morgen i tre uger :-)

Frokosten i dag var tun med salat. Det smagte vildt godt og mættede meget.
Til aften fik vi grøntsagssaft. Så min nye fine saftpresser skulle jeg lige lære at bruge... hvor så mange nye ting tager tid. Og så synes jeg ikke saft mætter så meget som supper.

Vi havde begge lidt hovedpine i dag. Måske koffein-abstinenser. Det giver i hvert fald hovedpine. Så jeg vil anbefale andre, der skal tage cleankuren, at køre nogle dage på udelukkelseskosten for at undgå dette. Det skulle vi have gjort....

Men nu er vi i gang og så kører vi på. Vi skal jo nå de tre ugers kur inden vi holder ferie :-)Her kan du se, hvad jeg fik købt i dag :-)


3.dag - onsdag

I skrivende stund er det 4.dag om aftenen. Jeg var så træt i går aftes, at jeg ikke kunne holde mig selv oppe - måtte bare give efter, først sove lidt på sofaen og så gå tidigt i seng.
Dagen var ellers forløbet fint og jeg havde haft en dejlig dag - men min mave var gået i stå.

Jeg var i Matas og købe Thea Go urtete (afførende urtete) og fik drukket en kop te omkring kl 14. Efter 8-10 timer skulle maven gå i gang.
Men der skete ingen ting - udover altså at jeg blev så træt, så træt....

Min mand havde fået hovedpine - igen. Det kan man få på kurens første dage. Måske fordi vi ikke har spist udelukkelseskost inden vi gik i gang med kuren og så får man nemt hovedpine pga abstinenser for koffein og sukker.

Var på cafe med en tidligere kollega, og det var rigtig hyggeligt - og det føltes slet ikke som nogen fristelse kun at købe en mineralvand og en kop kogende vand (til min The GO urtete, som jeg havde med i tasken).

Brugte igen timer på at handle og gå i mange butikker. Leder efter grønkål og korender, men kan ikke finde nogen af delene. Et godt råd, som jeg selv skal gå efter i næste uge er, at bruge ugeplanen fra bogen og købe ind til flere dage ad gangen. Det tager virkelig lang tid at finde alle de mange nye ingredienser til maden.

I næste uge, når jeg er mere inde i det, går det nok bedre.


4.dag - torsdag

I morges fik jeg det helt elendigt. Følte mig vildt dårlig og syg - og det er hårdt, når man skal stå om morgenen og lave frokost klar (min mand skal jo have det med på arbejde).
Hvidløg, krydderurter og andre dejlige ting, som dufter stærkt, er altså ikke lige så spændende, når man føler sig syg.
Tænkte, at det måske var pga at min mave er gået i stå.

Drak en kop Thea Go igen omkring kl 8 om morgenen og gik så i seng og lagde mig - kunne slet ikke holde ud at være nogen steder. Så det er godt, at jeg i disse uger har opgaver, som jeg sidder hjemme og laver og kun har begrænset mødeaktivitet ude i byen. Jeg skulle heldigvis ingenting i dag, så jeg kunne godt lægge mig - jeg kunne faktisk ikke andet...

Efter ca en time, gik min mave i gang :-)
Fantastisk!
Og langsomt fik jeg det bedre op ad formiddagen.

Vores frokost i dag var super lækker (salat med alverdens ting puttet i og rejer og en himmelsk dressing med masser af krydderurter). Så selv om det var hårdt at lave den om morgenen, så var det virkelig det hele værd.

Grøn saft til aften af agurk, hvidkål, persille og citron.
Smagte helt fint. Min mand synes at grøntsagssafterne er gode, jeg er nu ikke så vild med dem. Men det er ok.
Har stegt en økologisk kylling i ovnen, så der er kød til de næste par dages frokost.

Vi har tabt os meget allerede - vi er ellers ikke på kuren for at tabe os, men det er jo ofte sådan på en mager diæt, at man taber sig meget i den første uge. Jeg har tabt 2 kg og min mand 3,4 kg.
Hold da op hvor ser han bare godt ud! Nej, det hedder, hvor ser han bare endnu bedre ud :-)
5.dag - fredag

I dag har jeg haft det mege bedre. Efter en hård dag i går sådan rent kropsligt, så er alt fint igen - og maven ok :-) (men drikker lige en kop Thea Go igen, bare for en sikkerheds skyld).
Min mand havde det rigtig dårligt i morgen, helt lige som jeg havde det i går. Svedeture, svimmel - bare sådan dårligt.

Men han fik spist lidt morgenmad og kom af sted belæsset med tupperware-dåser med dagens frokost (salaten fra i går blev gentaget, men denne gang med kylling).

Jeg måtte tage mit aftensmåltid (saft af æbler, ingefær, spinat og citron) allerede omkring kl 16, da jeg skulle på yoga workshop.
Det gik fint med maden - smagte dejligt - og med yogaen.

Da jeg kom hjem fra yoga gik vi i sauna og så fik jeg en tur i massagestolen.
Og en anden spændende ting skete i dag: jeg har bestilt tid til tarmskylning!
Det havde jeg aldrig troet skulle overgå mig.

Faktisk troede jeg ikke det var noget, man sådan gjorde her i Danmark, for jeg har kun læst om det i bøger af udenlandske forfattere. Men du kan læse om tarmskylning her og få henvisning til klinikker.

Så på fredag skal jeg prøve det :-).

Min mand smiler blot - det skal han i hvert fald ikke udsættes for, siger han.

Alt i alt en god dag.


6.dag - lørdag

Sov heller ikke godt i nat - har faktisk sovet uroligt, siden vi startede på kuren. Jeg vågner flere gange om natten og vender og drejer mig.
Det samme gør min mand.

I dag var jeg på yoga workshop hele dagen. Maven var gået i stå igen - på trods af Thea Go, motion, yoga-øvelser og masser af fibre i maden.
Så jeg måtte slå op i bogen og finde alle de gode forslag, der er til at få sat gang i systemet.

Men ak, det er lørdag - og matas og lignende butikker er lukket.
Så amerikansk olie er ikke en mulighed - og nu tænker du sikkert, at det da må være dejligt, for amerikansk olie er ikke rart.
Men jeg ville altså have ønsket mig noget amerikansk olie, for når alt andet nu er afprøvet uden at virker, er der kun saltvand-flush tilbage: 1 liter lunkent vand tilsat 2-3 tsk havsalt (uden jod).

"Det smager ikke godt, men virker for det fleste", som der står i bogen.
Man kan så tilsætte lidt citronsaft.
Det gjorde jeg.

Men uha, hvor det var en prøvelse. I det hele taget at drikke 1 liter vand hurtigt, er svært for mig.
Men min mave havde det ikke godt, så jeg måtte på den.
Og jeg er så stolt så stolt over at jeg gjorde det! :-)

Men jeg røg ikke på tønden i løbet af ganske kort tid, som bogen ellers lovede ville ske for det fleste.
Hele to timer gik der - med rigtig ondt i maven, jeg følte mig virkelig dårlig. Puh ha, med kvalme og ubehag.
Nå, men to timer senere lettede det så :-)

Håber den mave vil arte sig i morgen..... men kære dagbog, tak for i dag. Nu er jeg så træt så træt, så man skulle tro jeg var klar til alderdomshjemmet. Glæder mig til energien kommer i løbet af uge 2 (lover bogen...)
Så god nat.

PS:
fik fundet en økologisk online-butik, hvor jeg har bestilt økologisk lam og kylling. Så skal jeg ikke mere rende byen tynd efter økologiske lammekoteletter.
7.dag - søndag

Yogaworkshop igen. Heldigvis med en mave, der var klar fra morgenstunden :-)
Dagen var god og træningen rigtig god (og hård!) - og jeg fik lavet nogle nye stillinger, som jeg ikke troede, jeg kunne.

Min frokost nød jeg i fulde drag og til aften gentog vi succes'en fra fredag aften med æble-spinat-ingefær-citron-saft (se billedet oven for). Den er så flot grøn i farven og smager dejligt friskt.
Min stakkels mand har det ikke så godt. Han har løbetrænet i går og cyklet i dag, da han træner til både marathon og tri. Men han er så træt, så træt - han siger, det er som om han har løbet et marathon!
Og han er øm i alle musklerne. Vi må prøve at få en tid til massage til ham i morgen.

Med alle mine maveproblemer, er jeg nødt til lige at fortælle, at min mands mave er helt i top. Den klarer sig selv indtil flere gange om dagen, som den også helst skal. Så bare det var min...

I dag har vi holdt kuren i én uge. Vi er stolte over at have klaret det helt uden at synde en eneste gang.
Vi har aftalt, at vi kun kører kuren til den fredag, hvor vi går på ferie. Fredag aften skal vi have et festmåltid: vi skal grille, drikke et glas vin til maden og nyde en kop kaffe bagefter. Ah.... hvor jeg ser frem til det.

Det kommer dog til at betyde, at vi ikke holder kuren i alle 21 dage, men kun i 19. Men det må være godt nok i vores forsøg på en udrensningskur.Dagbog for uge 2


8.dag - mandag

Jeg har sovet lidt bedre i nat - oven på så mange urolige nætter, hvor jeg er vågnet flere gange, er det ved at blive bedre.

I dag måtte vi for første gang kapitulere med hensyn til maden.
Jeg havde lavet agurkesuppe, men vi kunne altså ikke spise det. Vi endte med at hælde det ud og i stedet lave en ananas-smoothie. Den var til gengæld fantastisk god!

Min mave er gået i stå igen. ØV!

Jeg har været i Matas for at få amerikansk olie, men det sælger de ikke mere. Fik i stedet noget håndkøbsmedicin med mig hjem, men jeg har besluttet, at det vil jeg ikke tage. Det giver ikke mening at rense ud og så samtidig fylde gift på.

Jeg har drukket Tea Go hele ugen, og der står på pakken, at man kun må drikke det i en uge. Så nu håber jeg, min mave klarer sig selv i morgen tidlig.

Det har været en dejlig dag. Masser af energi, som har holdt hele dagen og aftenen med også.


9.dag - tirsdag

Jeg har sovet fantastisk i nat. Slet ikke vågnet og da jeg vågnede i morges følte jeg mig helt frisk og fyldt med energi.
Herligt :-)

Igen i dag har jeg været på jagt efter noget til min mave, som stadig er gået i stå. Det giver jo desværre ikke meget mening rense ud, hvis skidtet ikke kommer ud!
Nå, i dag blev jeg anbefalet Glaubersalt. En halv spiseskefuld i et stort glas lunket vand skulle sætte gang i det.

Det skal jeg love for det gjorde. To timer senere var det klaret - sikke en lettelse :-)

Jeg har fået tid til massage i morgen. Det glæder jeg mig til.
Det anbefales at få massage, da affaldsstofferne hober sig op i kroppen, så det bliver spændende at mærke hvor meget, der ligger og roder inde i mig.

Vi har spist blåbær-hindbær smoothie mned kokos og kanel til aften, uhm... næsten som kun at få dessert.


10.dag - onsdag

En nat med en smule uro - men heldigvis kun lidt :-)

Vi har talt om at det er utroligt, at vi slet ikke har sultet. Uden mellemmåltider og uden al æderiet om aftenen.... men maven fyldes godt og der er god mæthedsfølelese med alle de måltider, jeg har lavet efter bogens opskrifter.

Min mave er gået i stå igen i dag. Håber, der sker noget af sig selv i morgen tidlig. Jeg troede min mave var god - men det er den åbenbart slet ikke.

En dejlig dag. Men jeg gruer lidt for i morgen.... er i hvert fald meget spændt, for i morgen skal jeg til tarmskylning!


11.dag - torsdag

Jeg sov igen fantastisk dejligt og det underlige er, at når jeg vågner om morngen, så føler jeg mig helt frisk lige med det samme.
Også masser af energi i dag, som mit arbejde har nydt godt af.

Min mave ville ikke gå i gang af sig selv, så den fik lidt hjælp med et glas Glaubersalt. Det virker :-)
Og så afsted til massage: Fantastisk!
Men hold da op hvor der var klumper i musklerne alle vegne.
Meget mere end jeg havde forestillet mig. Så jeg har bestilt en tid igen til næste uge. Med alle de affaldsstoffer, der hober sig op i min krop må jeg hellere komme afsted igen.

I sidste uge bestilte vi økologisk kod over nettet og det fik vi leveret i går. Så i dag fik vi for første gang på kuren økologiske lammekoteletter. Uhm.....12.dag - fredag

I dag oprandt så den store dag, hvor jeg for første gang i mit liv skulle til tarmskylning.
Heldigvis virkede glaubersaltet fra i går stadig, så jeg fik tømt mine tarme godt inden jeg tog af sted.

Kl 10.00 skulle jeg være der og jeg skulle beregne ca 1 time 15 min i alt.
Jeg har tidligere tjekket siden www.tarmskylning.info som forklarer de forskellige former for tarmskylning, man kan få. Der er også henvisning til de uddannede sygeplejersker og deres klinikker.

Jeg havde valgt colonklinikken i Bagsværd - mest fordi jeg fandt sygeplejersken her mest erfaren og kompetent. Hun hedder Jette Plesner og har bl.a. stået for at få indført en obligatorisk temmelig lang uddannelse for de sygeplejersker, der vil lave tarmskylning.

Jeg ankom til tiden - var heldigvis kørt hjemmefra i god tid, da jeg kom til at køre helt forkert, men jeg fandt vej :-)
Hun tog imod mig i døren og hun er en meget behagelig, imødekommende og yderst kompetent person, som jeg på det varmeste vil anbefale til alle, der beslutter sig for at prøve en eller flere tarmskylninger.

Nå, men jeg kom jo fordi jeg er på cleankuren, men jeg fandt ud af at mange mennesker med problemer med forstoppelse, irriteret tyktarm og andre lidelser kan få hjælp af denne behandling.

Jeg vil ikke uddybe selve behandlingen her - læs om den på tarmskylning.info eller på colonklinikken.dk. Jeg kan bare fortælle, at det slet ikke er ulækkert på nogen måde. Og at det faktisk slet ikke var ubehageligt, som jeg havde frygtet.

Jeg havde dog troet, at mine tarme var rimelige rene - men hold da op, jeg tog fejl. Der var åbentbart år gammelt affald, som havde forputtet sig inde i de små villi, som alle de små "rynker" på indersiden af tarmen hedder.

Resten af dagen har jeg haft temmelig meget rumlen i maven, men jeg har haft det fint :-)

Mind mand har været meget træt i dag og føler sig totalt udkørt. Om det er kuren eller jobbet eller måske en kombination, er ikke lige til at sige...

Og jo, jeg har bestilt en tid mere. Nu må der gøres grundigt rent!13.dag - lørdag

Weekend og vi skal være hjemme begge to. Dejligt. Det betyder, at jeg i dag kan få vores varme måltid som varmt mad - og ikke lavet om morgenen og spist kold til frokost.
Så med en festmiddag forude stod vi glade op og tog til poweryoga.
Jeg underviser på et lørdagshold og min mand er ofte med. Det giver masser af gode stræk, som er et fantastisk supplement til hans marathonløb.

I dag var vi begge mærkede af kuren.
Hver gang jeg skulle op at stå, blev jeg meget svimmel. Min mand havde det på samme måde.

Hjemme igen skulle vi lige luge lidt ukrudt (næsten meterhøjt!) i vores nye hæk, som blev plantet i efteråret.
Her var vi så plagede af svimmelhed, så vi stoppede. Vi må gøre resten færdigt i morgen.

Og så et festmåltid! Økologisk kyllingebryst med boghvedenudler og masser af grøntsager. Grøntsagerne blev vendt i kort tid på panden i olivenolie, der blev tilsat lidt tamari (japansk hvedefri soyasovs) og så blev nudlerne vendt i.

Det smagte himmelsk! Helt klart en opskrift jeg vil lave mad efter igen når kuren er slut.

Stadig mærket af træthed faldt vi om på sofaen til Tour de France - og fik da også en lille lur :-)

Og så glemte jeg jo helt en vægtstatus: i morgen viste vægten, at jeg har tabt 3,6 kilo siden vi startede kuren. Min mave er flad og jeg er nået ned på min gamle konkurrencevægt fra da jeg var konkurrencegymnast. Det føles rart. Især er det rart at jeg slet ikke mere føler mig oppustet.
I dag har jeg bare manglet energi.

Min mand har tabt 6 kilo. Ingen topmave mere. Han er så veltrimmet at se på som en helt ung atlet og så er han altså 55.
Men nu må han heller ikke blive tyndere.

Jeg er nu ikke bekymret. Vi skal nok tage det på igen, når vi begynder at spise mere normalt i vores ferie.

Og status på vores søvn: vi sover himmelsk dejligt!

Og så også lige en anden ting, jeg har lagt mærke til: min hud har slet ingen små fedpletter eller noget, der bare ligner antydningen af en bums. Den er så fin og ren - og jeg har slet ikke brugt nogen former for antirynkecremer, som jeg plejer. Det er også som om den er blevet lidt mere stram.

Så det går godt - og jeg er spændt på hvad den sidste uge på cleankuren vil bringe.

PS: måtte ty til glaubersalt igen her til aften. Øv. Håber snart den mave begynder at te sig normalt.Dag 14 - søndag

Igen en dejlig dag, men stadig forstoppelse.

Jeg forsøgte mig i går med Glaubersalt (igen igen), men jeg kunne ikke få det hele ned. Jeg er ved at kvæles nu bare ved tanken om Glaubersalt.
Så det blev kun til 3/4 glas, og det har ikke været nok til at sætte det i gang.

Jeg må desværre ty til afførings-medicin i aften, så der kan komme gang i det. Jeg har ikke villet tage medicin, for det virker jo helt skørt at rense sin krop for gifttoffer og så samtidig tage medicin. Men lige nu ser jeg desværre ingen anden udvej. Jeg tror, det er vigtigere at få det giftstof, som nu ligger i mine tarme og venter, ud.

I dag lavede vi økologisk lammemørbrad, der var marineret i dijonsennep, hvidløg og persille. Åh, hvor det smagte fantastisk godt!
Igen en opskrift, som vi også vil bruge, når kuren er slut.

Energien har været god i dag. Vi har fået gjort rent i hele huset (og det er stort) og jeg har skrevet til min hjemmeside, så i dag føler jeg mig virkelig ovenpå.
På nær selvfølgelig lige det med maven.Her er den fantatsisk velsmagende lammeret!


Dagbog for uge 3


15.dag - mandag

Sov dejligt :-)
En dag med god energi og pillerne virkede, så maven kom i gang igen i løbet af formiddagen. Herligt.
Havde aldrig troet, at jeg skulle bruge så megen energi og tankevirksomhed på min tarmfunktion. Junger har nok ret, når han skriver at de fleste af os lider af forstoppelse, uden at vi selv er klar over det.

Her til aften sad min mand og jeg og drømte om på fredag, når vi slutter kuren. Så skal vi have det faste måltid til aften med et glas vin til maden - og en kop kaffe bagefter.Uhm.... Vi drømmer :-)
Men vi skal lige igennem ugen først.

I dag gik jeg en lang tur på stranden (må ikke løbe pt pga en knæskade). Jeg gik ud til badebroen og satte mig helt ude for enden, hvor du kun kan høre havets lyde - og så de skrattende fugle.
Der sad jeg og tog min daglige meditation.
Det er virkelig helt fantastisk afslappende.


16.dag - tirsdag

Igen en dejlig søvn. Maven stadig i gang - herligt!

Der er ikke så meget nyt mere, for indkøb og madlavning er blevet rutine nu og er slet ikke spor svært mere. Sådan er det jo når man får vænnet sig til noget nyt.

Vi venter utålmodigt på fredag. Glæder os til at få ferie og også til et glas vin :-)


17.dag - onsdag

På forunderlig vis fik jeg menstruation i dag uden, at jeg havde haft antydningen af migræne. Tænker, om kuren også har fjernet migrænen....
Men, inden jeg drager forhastede konklusioner, må jeg hellere lige vente og se, hvordan det går de næste dage.

Tænk, hvis migrænen slet ikke har den direkte sammenhæng til hormonforandringerne i kroppen, som jeg og mange andre tror.
Måske det bare er pga kroppens dårlige tilstand, at vi er nogen, der reagerer på de naturlige hormonsvingninger ved at få migræne.
Junger skriver det ganske vist - at udrensningen kan fjerne migrænen. Men det har jeg jo slet ikke troet eller bare håbet på.

Tør jeg så overhovedet gå tilbage til vin,kaffe og almindelig kost......Nå, ingen forhastede konklusioner. Jeg må lige vente og se de næste dage.

Maven gik i stå igen i dag. Øv...

Var til 60 minutters dybdemassage i dag :-) Dejligt.
Sidste uges massage gjorde meget ondt alle de steder, hvor giftstofferne hober sig op. I dag var det en helt anden oplevelse - meget dejligere - der var ikke helt så mange klumper, der skulle masseres ud.

Men hun må alligevel have trykket godt til på siden af mine lår - du ved, der hvor fedtposerne og appelsinhuden sætter sig.
For jeg har fået 5-6 små blå mærker af hendes fingre på begge lårene! Okay, hun var grundig :-)

Den afsluttende nakke- og ansigtmassage er en stor gave. Så føler jeg virkelig, at jeg gør noget godt for mig selv.18.dag - torsdag

Fantastisk søvn og jeg vågnede før vækkeuret ringede sprængfyldt med energi og sad allerede kl 7.30 klar ved computeren og skrev til min hjemmeside. Jeg kunne lige nå at skrive lidt inden jeg skulle i gang med arbejdet.

Maven i gang her fra morgenstunden, og helt uden nogen form for hjælpemidler.
Cleankuren lover, at maven vil blive så god som ny i løbet af uge 3, så jeg håber, at det er hvad der er ved at ske for mig også. Selv om jeg godt nok har været tvivlende over for det længe.

Stadig ingen som helst antydning af migræne... :-)

Så kære dagbog, nu er det ved at være slut med kuren. Sidste dag er i morgen. Vi ses.
19.dag - fredag

Kurens sidste dag. Mærkeligt at tænke på. Havde måske lidt lyst til at fortsætte de sidste par dage.... men i dag efter arbejde starter vores ferie, og vi har besluttet fra start, at så slutter kuren.

En dejlig dag med masser af energi.
Jeg sidder her og skriver og det er sen aften. Det har jeg normalt aldrig energi til. Har faktisk lige fået klaret noget regnskab, lidt arbejde, lidt oprydning, lidt til hjemmesiden og så skal der skrives dagbog.

Virkelig fantastisk som jeg har energi.

I dag fik vi fast føde til aftensmad. Og et glas rødvin! Nå nej, det blev vist til lidt mere end en enkelt glas. Men maden var lige efter bogen: dejlige økologiske lammekoteletter med svitsede grøntsager. Er virkelig dejlig mad.
Bagefter en kop kaffe og en plade chokolade.
Så hold da op, hvor vi har sluppet kuren :-)

Vi talte om hvad vi har opnået med kuren undervejs og hvad vi tager med os efter disse tre uger.

Hvad har vi opnået:
Stort vægttab. Og det har endda ikke været en slankekur. Min mand har tabt 7,3 kilo (i morges) og jeg har tabt 4,3 kilo.

Jeg har desuden fået en flot ansigthud og hud i det hele taget.
Jeg har tabt de tykke stødpuder på lårene - men har i stedet et par flotte blå mærker efter massøren stærke fingre :-)

Min hovedbund er blevet meget bedre. Ikke helt god nok, synes jeg, Men meget bedre.
Og forunderligt nok: jeg har endnu ikke haft antydningen af migræne! Det er det mest overraskende og mest dejlige ved det hele.
Jeg er spændt på om det kommer i morgen efter vin, kaffe og chokolade.

Der er mange ting, som jeg vil tage med mig efter kuren. Særligt opmærksomheden på det at spise og forbruge uden giftstoffer. Min trang til økologi er blevet endnu stærkere. Jeg kan næsten smage giftstofferne, når jeg ved, de er der :-)
Mht cremer, parfume osv, så vil jeg helt klart være endnu mere opmærksom og så vil jeg fremover foretrække økologisk bomuld, hvis det er muligt.

Mht madlavningen, så har jeg lært nye retter og krydderier at kende, som jeg vil holde fast i. Jeg vil være opmærksom på at spise mere råt ift tilberedt mad, end jeg har gjort tidligere og så vil jeg spise mere fisk. Det er jeg faktisk blevet god til i disse tre uger.

Min mand fik læst nogle bøger om sundhed - også et af Jungers råd til de tre uger. Det har gjort indtryk og jeg er sikker på at nogle af hans gamle dårlige vaner er væk for bestandig og nye er kommet for at blive.

Vi er blevet enige om, at det er en god ide at foretage denne indvendige hovedrengøring hvert år, så næste sommer skal vi på den igen.
Jeg tænker så lidt på, at jeg måske allerede til januar får brug for den i mindre udgave.
Men,lad os se.


Om en måneds tid vil jeg vende tilbage og berette om hvordan det er gået videre frem.
Vi er spændte på hvor hurtigt vi tager på igen - og om vi vender helt tilbage til de gamle vaner...1 måned senere


Vi sluttede vores kur fredag aften - og tog det Junger kalder en kold tyrker: gik helt og aldeles tilbage til vores kost fra før kuren.
Da vi nåede til mandag fik jeg migræne. Først bare lidt - så tog jeg en imigran, men den virkede ikke helt godt. Det var blevet aften, så jeg gik i seng med en smule rumlen i baghovedet. Håbede at jeg kunne sove mig fra den. Men nej, måtte stå op midt om natten og tage en imigran mere for mit hoved var ved at sprænges.

Den nat besluttede jeg, at jeg måtte tilbage til kur-madens ingredienser, så jeg kunne finde ud af hvad der gav mig migræne. Junger anbefaler nemlig i bogen, at man tager den gamle kost tilbage med én ting ad gangen, så man kan mærke efter efter og finde den kost, som giver allergi, migræne eller hvad det nu er, som er forsvundet under kuren.

Efter et par dage på kurens kost, var jeg helt klar i hovedet igen. Så ingen tvivl om, at det er i kosten, at jeg skal finde svaret eller en stor del af svaret.

Forsigtigt tog jeg en fuldkornskiks efter nogle dage - det udløste ingen hovedpine.
Så kom min mors fødselsdagfest. Jeg holdt mig helt til vand (og en enkelt kop kaffe) men tog dog desserten - islagkage fra hjem-is.
Var spændt på om det kunne udløse migrænen.

Ingenting skete. Altså ingen migræne dagen efter. Så en smule hvede og en smule mælk er ok.

Dagen efter var vi på besøg hos nogle venner i deres sommerhus. Her holdt jeg mig også fra vinen, men fik dog masser af hvede - vi fik hjemmebagt kage og pizza til aften.
Stadig ingen migræne.

De følgende dage blev jeg langsomt mere modig og begyndte at spise ting med hvede og mælkeprodukter i form af is. Efter tre dage med fuldkornsboller om morgenen og rugbrød til frokost - begge med masser af hvedemel - satte migrænen ind igen.

Så besluttede jeg, at det ikke mere nytter med denne løse udredning af problemet. Nu måtte jeg gøre det ordentligt og systematisk.

Jeg har nu i nogle uger forsøgt mig med at afprøve forskellige fødevarers effekt på min migræne og indtil nu er der desværre ingen tvivl: når gang jeg spiser noget med hvedemel, sætte migrænen ind.

Heldigvis har jeg ikke mærket noget til mælkeprodukterne, men det er nu heller ikke meget af den slags, jeg har spist. Jeg fortsætter mine forsøg og håber stadig, at jeg tager fejl af hvedemelet....


2 måneder senere


Mit arbejde, hvor jeg underviser på kurser og dermed spiser ude, er gået ind i sin højsæson.
Det betyder, at jeg skal spise ude flere gange hver uge og det gør det meget sværere for mig at holde diæten.

Migrænen har været på vej flere gange (jeg stopper den som altid med imigran), og i de fleste tilfælde kan jeg se en sammenhæng med kosten (vin er en helt sikker vinder og hvedemel er også på hitlisten).
Der er dog også situationer, som jeg ikke kan forstå. Så det er altså ikke kosten alene, der afgør det. Som jeg ser det lige nu, så er både stress-niveauet og hormonniveauet også faktorer, der spiller ind - bare underligt, at hormonerne ikke havde nogen som helst indflydelse under udrensningskuren...

Jeg fortsætter med så vidt muligt at undgå hvedemel og spiser mange flere grøntsager og frugter end før udrensningskuren. Det kan jo under alle omstændigheder kun være godt for sundheden :-)

Sikke en masse migrænesnak.
Nu skal vi jo ikke glemme vægten, vel?

Den gode nyhed:
Jeg har kun taget halvdelen af vægttabet på igen, dvs ca 2 kg, og min mand holder det meste af sit store vægttab (6-7 kg). Han er oven i købet gået helt tilbage til sin normale kost, så det er jo helt fantastisk at vægttabet holder.

Han løber en masse og har efter udrensningkuren sat rekorder på alle distancer (5 km, 10 km, erimitageløbet, ½ marathon og marathon) - og det er ikke bare små men væsentlige forbedringer af løbetiden.
Så han er fantastisk glad. Han havde slet ikke troet, at han ville tabe sig - og da slet ikke at det skulle få denne gode bivirkning. Så dejligt, at han valgte at følge med på kuren.

Og søvnen, den er altså ikke mere så fantastisk som under kuren. Det med at fylde maven godt op om aftenen så maven skal fordøje hele natten er ikke godt for søvnen.
Kurens flydende kost om aftenen og ingen guf til aften-teen er helt klart en god ting for søvnen. Vejret er ved at være til suppe, så mon ikke vi skal tage en aften hver uge med flydende kost til aften, så fordøjelsen får fred og søvnen kan blive fantastisk.

Vi har besluttet, at vi vil gå på kuren igen til januar. Det vil være passende at få renset ud efter julens fede mad.....

Det bedste er, at næste gang vi går på kuren, så vil alt være meget lettere. Vi kender kuren og opskrifterne, vi ved hvor vi skal handle, vi kender faldgruberne og kan undgå de fleste af dem.

Hvis du har forsøgt dig med udrensningkuren, men stoppede undervejs, så fortvivl ikke.
Så er du godt på vej - du har gjort dig en masse erfaringer, som kan hjælpe dig længere ind i kuren næste gang :-)
Tilbage fra Kur-dagbog til Udrensning
Tilbage fra Kur-dagbog til startsiden for Skab-din-egen-sundhed