C-vitamin beskytter din hjerne

C-vitamin er en vandopløselig vitamin, og kan derfor ikke oplagres i kroppen. Overskud udskilles, så du har brug for at få tilført dette vitamin dagligt både gennem kosten og gennem tilskud.

Vitamin C styrker immunforsvaret, er nødvendigt for at lave bindevævskollagen - alt det, der holder kroppen sammen - nødvendigt for stofskiftet, nødvendigt for at kunne hele sår og en masse andre ting.

Mange undersøgelser har vist, at vitamin C er en meget vigtig hjernebeskytter! Et spændende forsøg med børn og unge har vist, at du kan øge din IQ ved at indtage større doser!

Ved mangel får du lettere infektioner, allergi, træthed, hårtab - og altså lavere IQ!

C vitamin kan let passere igennem blod-hjernebarrieren og da det kan binde tungmetaller, kan det rense cenralnervesystemet for kviksølv. Det er desuden en meget kraftig antioxidant og er dermed med til at beskytte cellerne mod de frie radikaler og dermed cancer.


Sørg for at spise en kost, der er rig på C vitaminer og suppler med kosttilskud. Du finder store mængder af vitaminet i acerola-kirsebær, citrusfrugter, broccoli, tomater, kartofler og friske grøntsager.

Husk sundhedsstyrelsens gode råd: Spis 6 stk frugt og grønt om dagen - af hver sin farve.


Det beskytter mod de sygdomme, som de fleste dør af i dag: hjerte/kar-sygdomme, cancer og diabetes.C-vitaminer giver høj IQ

Allerede i 1960 viste to psykologer fra Texas, at vitaminet er vigtig for hjernens funktion.

De lavede et forsøg med 236 skolebørn fra børnehaveklasse til niende klasse og også 115 universitetsstuderende deltog. Først analyserede de indholdet af vitamin C i blodet hos alle deltagerne. Så gennemførte de intelligensprøver på dem alle. Som forventet fik de, der havde højt indhold i blodet væsentlig højere score i prøven.

Så ville de undersøge om de kunne hæve IQ ved at hæve indholdet af vitamin C i blodet.

Børnene fik dagligt serveret C-vitaminrig appelsinjuise gennem et halv år og så blev de testet igen.


Det viste sig, at IQ-pointene gik op med omkring 4 point for de børn, der som udgangspunkt havde lavt indhold i blodet.C-vitamin beskytter aldrende hjerner

Adskillige undersøgelser har vist, at C vitamin er en vigtig beskytter af hjernens funktioner. Specielt i de aldrende hjerner er C vitamin med til at bevare åndsevnerne.

Nogle forskningsresultater viser oven i købet, at det er muligt at forudsige, hvor vitale dine mentale funktioner vil blive med alderen! Jo mere vitamin C du indtager, jo bedre er du rustet til at bevare dine åndsevner.

Resultaterne viser, at både en C-vitaminrig kost og tilskud er den bedste kombination.

En schweizisk undersøgelser af mennesker i alderen 65-94 år har vist, at de med højest indhold af C vitamin i blodet, klarer sig bedst i forskellige hukommelsestest.C-vitamin mod slagtilfælde

Vitamin C regulerer karfunktionerne dvs. blodårernes udvidelse og sammentrækning og bloggennemstrømningen. Det betyder, at det er med til at forhindre at vandrende blodpropper tilstopper hjernens blodkar. Dermed er vitaminet med til at mindske risikoen for slagtilfælde.

En stor schweizisk undersøgelse af næsten 3.000 midaldrende mænd viste, at de, der havde lavt indhold af vitamin C og betacaroten i blodet, havde fire gange større risiko for at få et dødeligt slagtilfælde.
Hvem har brug for tilskud?

Uden tilførsel af C vitaminer løber din krop tør i løbet af 1-2 måneder. Så alle mennesker skal have tilført C vitaminer. Da det er umuligt at få nok vitaminer gennem god sund kost, har alle brug for tilskud. Behovet for tilskud er meget afhængig af din levevis.

Ved du,at sukker blokerer for C vitamin receptorer? Det betyder, at hvis du spiser mange søde sager, har du brug for ekstra tilskud.

Ældre har brug for ekstra tilskud, da lavt indhold i blodet svækker hjernens funktioner og øger risikoen for slagtilfælde.

Rygning, fysisk aktivitet og psykisk stress forbruger store mængder af vitamin C - og så er der behov for større tilskud.

Hvis du let bliver forkølet og får infektioner, er det en god ide at øge dit tilskud, så du kan øge dit immunforsvar.

Få gode råd til køb af kosttilskud
Tilbage fra C-vitamin til Vitaminer
Tilbage fra C-vitamin til Skab din egen sundhed